fbpx

Do 15. juna prijave za učesnike akcije „Maj-mesec čistoće“ -Nagrade: KOSAČICE, TRIMERI, SADNICE…

Preporuka:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizovati još jednu od mnogobrojnih akcija...

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...

Ove godine štedljivija nabavka goriva za potrebe voznog parka Gradske uprave

Gradska uprava Zaječar raspisala je tender za nabavku goriva za potrebe voznog parka. Za razliku od prošle godine, kada...
- Reklama -

JOŠ DVA DANA ZA PRIJAVU UČESNIKA AKCIJE “MAJ-MESEC ČISTOĆE”

Grad Zaječar i ovog proleća organizuje ekološku akciju „Maj – mesec čistoće“.

Prema rečima Dragana Trailovića, predsednika komisije za sprovodjenje ove akcije, ovogodišnji odziv zainteresovanih za učešće u akciji “Maj-mesec čistoće” je na nivou prošlogodišnjeg.

Prijava svih zainteresovanih za učešće u akciji moguća je do 15. juna u seoskim i gradskim mesnim kancelarijama, ali i putem telefona 019/444-600 i na 064/851-02-54.

U okviru akcije „Maj-mesec čistoće“ ovog proleća biće birani najbolji u kategorijama: najlepši balkon, odnosno terasa, najlepše dvorište, fabrički krug, odnosno poslovni prostor, najuredjenija vaspitno obrazovna ustanova, najlepši kvart, najuredjenije seosko domaćinstvo, najuredjeniji prostor oko stambene zgrade, a posebnu pažnju zavredjuje kategorija pozitivni primeri ekologije.

Nakon 15. juna, stručna komisija, koju čine inženjeri hortikulture, šumarstva i arhipelažne arkitekture, kao i sveukupni pobednik prošlogodišnje akcije “Maj-mesec čistoće” Mirjana Mijalković, na čelu sa predsednikom komisije Draganom Trailovićem, obići će sve prijavljene učesnike.

“Do kraja juna vršićemo obilazak svih prijavljenih učesnika. Pre obilaska, posebno kada je reč o učesnicima akcije iz zaječarskih sela, kontaktiraćmo sve prijavljine kandidate, kako bi im najavili naš dolazak”, rekao je Trailović u emisiji “Da vas čujemo” na Magnum radiju.

Prema njegovim rečima, sredstva za sprovodjenje akcije “Maj-mesec čistoće” obezbedjena su iz budžeta grada Zaječara.

“U svakoj kategoriji biće nagradjena prva tri mesta, upravo iz sredstava budžeta grada, kao i sveukupni pobednik, odnosno takmičar koji na kraju ostavi najbolji utisak”, objašnjava Trailović i dodaje:

“Što se nagrada tiče, još uvek smo u fazi razmišljanja, ali ćemo obezbediti nagrade koje će strogo biti u primeni u oblasti unapredjenja životne sredine, kao što su kosačice, razni trimeri i alat koji će služiti nagradjenima u daljem radu, kao i sadni i cvetni materijal”.

Najuspešnijim učesnicima priznanja će biti uručena 2. jula u velikoj sali Gradske uprave.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: