fbpx

130 saobraćajnih nezgoda na zaječarskim putevima u 2019. godini

Preporuka:

U „Mrežu mladih protiv korupcije“ uključeni i predstavnici Dečijeg centra Zaječar

U Velikoj Plani je 13. i 14. novembra održan seminar na temu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ u organizaciji...

Kablovi i Timok slavili kod kuće, OFK 019 poražen u Kladovu

U nedavno završenom 14. kolu Zone "Istok", FK Kablovi i Timok 1919 upisali su po tri boda, dok je...

Šarčević: Umesto male mature, osnovci će biti testirani na svake dve godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je u planu redizajn modela male mature u...
- Reklama -

Od početka 2019. godine na području Zaječarskog okruga dogodile su se 130 saobraćajne nezgode, a za prvih šest meseci dva lica su izgubila život. U odnosu na isti vremenski period prošle godine na putevima se dogodilo 4 nezgoda manje.

U saobraćajnim nezgodana na zaječarskim putevima do 1. avgusta 2019. godine 17 lica je zadobilo teške telesne povrede, a 63-oje njih lake, izjavio je Saša Dimitrijević, oficir Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, prema njegovim rečima je neprilagođena brzina.

„Među povređenima bilo je desetoro pešaka, 42 vozača i 28 putnika. U 44 saobraćajne nezgode uzrok nezgode bila je vožnja pod uticajem alkohola, a do 14 saobraćajnih nezgoda došlo je zbog pojačanog intenziteta saobraćaja.

Zato će tokom letnjih meseci kontrola saobraćaja na putevima kroz Timočku krajinu biti pojačana i usmerena na otkrivanje svih saobraćajnih prekršaja“, rekao je Dimitrijević.

Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda tokom letnjih meseci, stručnjaci apeluju na vozače da na svaka 2 sata vožnje naprave pauzu od 15 do 20 minuta.

“ Par sati čekanja na granici isto je kao da ste neprestano vozili 8 sati. Najopasnija deonica puta je i poslednjih 100 kilometara kada se vraćamo kući. Tada smatramo da smo na svom terenu, pa se najčešće dešava da se opustimo prilikom vožnje i izgubimo koncentraciju.

Ukoliko osetite da vas peckaju oči, da su vam kapci otežani, obavezno parkirajte vozilo i malo odmorite“, apeluju nadležni.

Vozačima se savetuje da umor ne ublažavaju kofeinom niti energetskim pićima, jer se umor odrstranjuje samo odmorom. Posebna pažnja treba obratiti tokom vožnje dece i obezbediti im neophodna sedišta koje propisuje zakon.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: