Kultura

1. decembra bend „HUTI OTA TRE“ u zaječarskom Omladinskom centru proslavlja svoj rođendan

U petak, 1. decembra, u Omladinskom centru Zaječar, bend Huti Ota Tre proslaviće svoj peti rođendan.

Zaječarce očekuju nastupi upravo grupe Huti Ota Tre, kao i više nego odlične „Larske“ iz Kragujevca.

Neposredno pre nastupa gore navedenih bendova biće održana promocija knjiga „Rokenrol u kandžama interneta 2“ autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao I zbirke pesama „Seljobriti kaži 2“ autora Branislava Bašića Pekara.

Početak je u 21 sat.


  •  Larska je vokalno/instrumentalni bend iz Kragujevca .


Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas / vokal ) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike.

Naziv benda, proizašao je iz igre slogova reči ,,SKALAR” – fizička veličina koja nije odredjena pravcem i smerom ,već samo intenzitetom.

Čime se bend vodi i danas, bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski odredjena.

Kasnije se bendu pridružije Filip Stanković (bas) čime novonastali trojac ,koji čine dve bas gitare u eksperimentu sa raznim efektima, energičnim ritmom i vokalom, dobija karakterističan zvuk , koji je publika vrlo brzo zapazila nakon čega su se bendu ukazale prilike da nastupa kao predgrupa, na raznim koncertnim manifestacijama u Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji.

Početkom septembra 2016. na mesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović. Slušaoci će najverovatnije čuti sličnosti i različite uticaje bendova žanrova – alternativ rock / grunge / stoner / new wave / psychedelic / noise-a.


Huti Ota Tre je nastao u garaži 1. decembra 2012. godine u Zaječaru.

Pravac muzike koji svira je fuzija rokenrola, hip hopa, panka i fanka. Ovom prilikom bend proslavlja svoj peti rodjendan, a ujedno će predstaviti i svog novog člana.
Album možete preslušati ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=_RwgYSIfu2s&list=PL2fgBuOGQk_4AFDhFq8fq6kqZHxw9d2jb

Dodaj komentar