Društvo

Zlato i srebro za Zaječarce na BrainOBrain takmičenju u Dubaiju

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na 5. Internacionalnom BrainOBrain takmičenju, održanom u Dubaiju, Zaječarci Mihajlo Stanojević i Teodora Bogdanović ostvarili su zapažene rezultate. Mihajlo je osvojio zlatnu medalju, a Teodora srebrnu.

foto:BrainOBrain Zajecar

Mihajlo Stanojević i Teodora Bogdanović, zaječarski osnovci uspešno su predstavljali Srbiju na ovom internacionalnom takmičenju. Mihajlo se okitio zlatnim odličjem, dok je Teodora osvojila srebrnu medalju.

foto:BrainOBrain Zajecar

Na 5. Internacionalnom BrainOBrain takmičenju, održanom u Dubaiju  učestvovalo je više od 2 000 dece iz celog sveta. Srbiju je činio tim sa 8 predstavnika, a osvojio je 7 priznanja: dva pehara, dve zlatne i tri srebrne medalje.

Šta je BrainOBrain?

Brainobrain je program za decu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština. Deca koja pohađaju časove brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, memoriju, kreativniji su. BrainOBrain metodologija jača lične vrline poput samopouzdanja, samosvesnosti, samodiscipline…Učenje se odvija kroz mentalne i fizičke vežbe, ali i kroz „pametne“ igrice u toku pauza.

Program BrainOBrain je nastao u Indiji 2003, a od tada se proširio na 32 zemlje sveta i preko 900 edukativnih centara. Metodologiju rada kreirali su stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike.

S obzirom na to da su istraživanja potvrdila da je period od 4 do 14 godina najvažniji za pravilan intelektualni razvoj, BrainOBrain program namenjen je upravo deci u tom uzrastu.

foto: BrainOBrain Zajecar

Dodaj komentar