Društvo

ZEMLJOTRES! Treslo se tlo u komšiluku Srbije

Zemljotres u Bosni i Hercegovini!

Jutros oko 9.50 časova zabeležen je zemljotres u Bosni i Hercegovini.

Kako prenose mediji, prema prvim izveštajima, epicentar potresa bio je u Knešpolju, u blizini Širokog Brijega. Zabeležena je jačina zemljotresa od 3,2 stepena po Rihterovoj skali.

Kako se navidi na stranici EMSC, epicentar zemljotresa je bio 17 kilometera od Mostara, prenosi Srpskainfo.

U Komentarima aplikacije EMSC iz Hercegovine, korisnici su istakli da je potres bio jak, ali da nije dugo trajao.

Inače, početkom marta ove godine zemljotres jačine 5,4 stepeni prema Rihteru pogodio je zapad Crne Gore, granično područje uz Bosnu i Hercegovinu. Evropski mediteransko seizmološki centar (EMCS) objavio je da je epicentar bio na dubini od deset kilometara, 32 kilometra severozapadno od Nikšića. Intenzivno podrhtavanje osetili su i građani Bosne i Hercegovine, a prema komentarima na internetskoj stranici EMCS-a, potres se osetio i u Hrvatskoj. Prema prvim informacijama, zemljotres u Bosni i Hercegovini je najjači bio na području Opštine Bileća. Na području ove opštine škole i vrtići ne rade, a ekipe Civilne zaštite i vatrogasci su na terenu, rekao je za RSE načelnik Opštine Bileća, Veselin Vujović.

“Popucali su zidovi, ali nekih urušavanja i povreda kod stanovništva nije bilo. I na ovom području ekipe su na terenu, a osnovne i srednje škole rade redovno”, reči su Milinkovića.

I iz drugih opština istočne Hercegovine nema informacija o materijalnoj šteti.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/O.B.

Dodaj komentar