fbpx

Rekonstrukcija škole „Hajduk Veljko“ u startu kasni mesec dana: Evo i zašto…

Preporuka:

Obuka zaječarskih đaka: Postanite promoteri održivog razvoja

Učenički parlament zaječarske Gimnazija u saradnji sa Dečijim centrom realizuje obuku na temu održivog razvoja u okviru programa "Održiva...

Negotinci opljačkali taksistu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu uhapsili su M. P. (1983) i Lj. U. (1986) iz Negotina, zbog postojanja...

Dnevni horoskop za SREDU – 13. novembar 2019.godine

Ovo je dan za kreativno, pa čak i nemoguće, a sve potpomognuto svesnosti i važnosti vere u sebe.  Dan...
- Reklama -

Iako su na zahtev roditelja mlađi osnovci i predškolci iz O.Š. „Hajduk Veljko“ novu školsku godinu otpočeli u prizemlju škole, zbog radova na rekonstrukciji koji uveliko traju ipak su morali da budu izmešteni. Tako su učenici od 1. do 4. razreda i deca iz zabavištanca od utorka, 15. oktobra iz matične premešteni u obližnju osnovnu školu „Đura Jakšić“, dok stariji osnovci nastavu sada pohađaju u dve srednje škole u Zaječaru.

Prema rečima direktorke O.Š. „Hajduk Veljko“ Suzane Krstić učenici 5. i 6. razreda sada idu u Ekonomsku školu, dok sedmaci i osmaci nastavu pohađaju u zaječarskoj Gimnaziji.

„Ja nisam znala da dok su deca bila u školi, preko papira su radovi bili obustavljeni. Mi smo ustvari ostavljanjem dece u školu, zbog toga što su se roditelji pobunili, sami sebi zabili nož u leđa, jer smo tako produžili radove. Prema informacijama koje sam dobila od izvođača, radovi su zvanično otpočeli onog momenta kad se škola ispraznila, jer deca nisu smela da budu na gradilištu“, kaže direktorka Krstić.

Prema njenim rečima, to znači da je rok za završetak radova od 180 dana otpočeo tek od momenta iseljavanja dece iz škole „Hajduk Veljko“, pa se sada kraj rekonstrukcije škole predviđa tek krajem marta 2020. godine.

I pored bojazni da će njihova deca biti iseljenja iz škole, na kraju je to ipak bila neminovnost, pa su zabrinuti roditelji od direktorke Ilić zatražili da bar podnese zahtev kompaniji „Nikolić prevoz“ koja je zadužena za obavljanje javnog prevoza u gradu, da deci bar u večernjim satima obezbede prevoz od srednjih škola do kuće.

“ Roditelji starijih osnovaca su me zamolili da podnesem zahtev „Nikolić prevozu“ da deci obezbede prevoz do kuće u večernjim satima od srednjih škola. Sada pišem zahtev, koji tek treba da bude odobren.

Da li će biti odobren ne znam, ali znam da su roditelji voljni da prevoz i plate, samo da se deca bezbedno mogu vratiti do kuće“, kaže direktorka.

U O.Š. „Hajduk Veljko“ pripremni radovi na rekonstrukciji uveliko traju.

FOTO: Zaječar online

Krov je razotkriven, na spratu škole su skinuti podovi, pregrađene su neke učionice, u prizemlju su razbijene stepenice, a radi se uporedo i elekto instalacija. U školi trenutno borave samo direktorka i članovi administracije koji se pomeraju iz prostorije u prostoriju po potrebi.

Kako saznajemo, uporedo se radi i vodovodna i elektro mreža, kao i Sportska hala u kotlujevcu na kojoj je skinuta izolacija.

 

 

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Učestvujte u sprovođenju antikorupcijskog plana

Javni konkurs za izbor članova radnog tela za praćenje sprovođenja lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara raspisan je danas, 13. novembra. Pozivaju se građani sa teritorije...

Novi pasoš zatražite i pre isteka važećeg

Građani Srbije moći će da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog pasoša, izjavio je ministar unutrašnjih poslova...

Pred Timočke srednjoškolce postavljen novi poslovni izazov

Umeće da svoje veštine upotrebe i na inovativan način odgovore poslovnom izazovu koji je postavljen pred njih pokazalo je danas 75 srednjoškolaca iz Timočkog...

Zaječarci više nervozni, nego ljubazni (ANKETA)

Koliko često tokom dana čujete reči poput "hvala", "molim" "izvolite", "oprostite"? Verovatno sve ređe, iako nam je svima dobro poznata stara narodna izreka da...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: