Društvo Izdvajamo

Zbog produženog zimskog raspusta časovi će biti nadoknađeni: Evo i kako…

srednja škola zaječar

Direktori škola trebalo bi da “kombinuju” načine za nadoknadu nastave, preporučuje ministar prosvete Mladen Šarčević nakon odluke da raspust u Srbiji bude produžen do ponedeljka, 24. februara.

Imajući u vidu da je drugo polugođe u centralnoj Srbiji trebalo da počne u utorak, 18. februara, potrebno je nadoknaditi četiri nastavna dana, a Šarčević je savetovao direktore da unapred naprave plan nadoknade za predstojeći period i kombinuju načine za nadoknadu nastave, da se ne bi svakog dana ostajalo duže.

„Nastavna subota je dobro rešenje, i iako se subotom održavaju takmičenja, ne takmiče se sva deca. Za one koji se takmiče nastavnici mogu da organizuju posebnu nadoknadu, uključujući onlajn i sve druge modele“, rekao je Šarčević.

Prema njegovim preporukama, đaci mogu „Odraditi“ dve nastavne subote, a dva dana mogu da se nadoknade tokom radne nedelje.

Raspust usporava širenje respiratornih infekcija

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” je za Tanjug naglasila da je zimski raspust usporio širenje respiratornih infekcija i virusa gripa, da je tokom prošle nedelje zabeležen pad oboljenja sličnih gripu za oko 2.000 u odnosu na nedelju koja joj je prethodila, ali da je to i dalje na visokom nivou.

Izvor: Blic

Dodaj komentar