fbpx
Društvo Izdvajamo

Zbog dotrajalog sistema grejanje u zaječarskom Domu zdravlja selektivno

Prostorije u pojedinim delovima zaječarskog Doma zdravlja već danima su hladne, jer zbog dotrajalosti sistema, grejanje ne funkcioniše kako treba. Reč o dugogodišnjem problemu, jer je sistem za grejanje u ovoj ustanovi star skoro pola veka, pa svake godine na početku grejne sezone nadležni muku muče da grejanje osposobe.

Direktor Zdravstvenog centra Zaječar Dr Miroslav Stojanović kaže da grejanja u Zdravstvenom centru ima, ali da je ono selektivno.

“Grejanja ima selektivno. Samo neke zgrade povremeno nemaju, zbog sanacije kotlova, a proveravamo svaki radijator.

Problem je sistem koji je star 50 godina i njega proveravamo. Nije lako napuniti sistem. Imamo gorivo, kotlove i sve je spremno za tople probe kada će ceo sistem grejanja u svim zgradama Zdravstvenog centra funkcionisati bez problema”.

Zoran Dobrota, načelnik Tehničke službe u Domu zdravlja u Zaječaru ovih dana je za medije izjavo da u sistem grejanja nije ulagano godinama i da se celog leta radi na njegovoj sanaciji. Međutim, kako kaže, uvek se javljaju novi problemi.

Podsećamo, sličan problem sa obustavom grejanja u zaječarskom Zdravstvenom centru dogodio se i decembra 2018. godine, kada je najavljeno da će zbog dotrajalosti sistema verovatno dolaziti do novih kvarova.

Uprkos tome, godinu dana kasnije, problem nije u potpunosti saniran, pa je Dom zdravlja Zaječar i ovu grejnu sezonu dočekao nespremno.

 

Dodaj komentar