fbpx
Politika

ZATVORENA BIRAČKA MESTA: U Zaječaru izlaznost preko 50 % upisanih birača

Građani Srbije izabraće danas petog predsednika Srbije od raspada bivše Jugoslavije – posle Slobodana Miloševića, Milana Milutonovića, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, nove predsednik Srbije biće onaj ko osvoji najviše glasova među jedanaest kandidata koji su na glasačkom listiću.

Prema informacijama koje je medijima predstavila posmatračka misija “Građani na straži” nevadine organizacije CRTA, do 19 časova na glasanje izašlo je ukupno 49,9 odsto građana upisanih u birački spisak, što je za 3,2 odsto manja izlaznost nego na parlamentarnim izborima 2012. godine.

U Zaječaru prema rečima Žarka Marinovića, koordinatora radnog tela RIK-a u Zaječaru do 18 sati na na birališta u gradu izašlo je 44,63%, dok je podatak sa sajta IZBORI.live da je u gradu na Timoku na današnjim izborima izašlo 50,19 % upisanih birača.

Jedini incident dogodio se na biračkom mestu u selu Marinovac.

“Jedan od birača, prema izjavama meštana od ranije poznat policiji polomio je glasačku kutiju, nakon čega su dva člana radnog tela RIK-a sa patrolom policije odnelki rezervnu glasačku kutiju.  Na biračkom mestu u Marinovcu prekinuto je glasanje na neko vreme”, izjavio je Marinović.

Da podsetimo, biračko pravo u Zaječaru imalo je 53.302 upisana birača, na 69 biračkih mesta u gradu i jedno u zatvoru.

Prvi preliminarni rezultati izbora biće uskoro poznati!

Pogledajte izjavu Žarka Marinovića: 

Dodaj komentar