fbpx

Zašto je Falkenštajner spakovao kofere?

Preporuka:

Neki novi Zaječar: Vidimo se na proslavi mature u Berlinu, Frankfurtu ili Štutgartu!

Tekst pod nazivom "Vidimo se na proslavi mature u Berlinu, Frankfurtu ili Štutgartu!" objavljen preko Facebook-a na stranici "Neki...

Novi drvored u ulici Pavla Ilića: Nastavak rekonstrukcije najavljen za nedelju dana

Deo ulice Pavla Ilića Veljka u Zaječaru, od Ivana Milutinovića do Crnogorske, kompletno je rekonstruisan, a počeli su radovi...

U Timočkoj Krajini u planu izgradnja oko 100 mini-hidroelektrana

Na teritoriji Srbije prema podacima sa sajta elektrosrbija.rs planirana je izgradnja preko 850 mini-hidroelektrana (MHE). Oko 100-ak mini-hidroelektrana u...
- Reklama -  

Vlada Srbije još pokušava da otkloni štetu koju je napravilo JP „Stara planina“. Nisu još izgubljene sve nade da se Austrijanci vrate na Staru planinu.

Predstavnici borda direktora hotelske grupacije „Falkenštajner“ trebalo bi uskoro da se sastanu s vrhom vlasti i pregovaraju o zakupu hotela kojim su donedavno upravljali, pišu „Novosti“.

To je njihov zahtev još od početka prošle godine, ali ih je, i pored saglasnosti nadležnog ministra i Vlade, uprava JP „Stara planina“ – odbila. Vrhunac je bio kada je v. d. direktora JP Vladimir Simović uručio otkaz direktoru hotela Aleksandru Vasiljeviću. To je bio i okidač da ovaj lanac spakuje kofere i raskine ugovor.

Kako saznaju “Novosti”, „Falkenštajner“ je početkom 2015. godine zatražio da se izmene uslovi saradnje na Staroj planini. Umesto da upravljaju, rešili su da hotel uzmu u zakup. Niko u Vladi Srbije nije imao ništa protiv toga. Problem je nastao kada odluka nikako nije mogla da prođe Nadzorni odbor JP „Stara planina“. Glavni menadžer ovog javnog preduzeća od početka je tvrdio da im stranci nisu potrebni i da on može sam da vodi hotel.

“Srbija ne mora da isplati nikakve penale, jer ugovor nije prekršen”, saznaju „Novosti“ nezvanično iz Vlade Srbije.

“Šteta je svakako velika. Činjenica da „Falkenštajner“ napušta neku oblast je katastrofalna. Austrijanci su tražili da postanu zakupci, jer su imali tehničkih problema u dosadašnjem statusu. Naime, oni su samo upravljali hotelom, a problem im je bila obaveza raspisivanja tendera. Ukoliko bi postali zakupci, bili bi spremni i na nove investicije. Papirološki, za tu promenu nije bilo smetnji. JP „Stara planina“ trebalo je samo formalno to i da potvrdi. Tražili smo da nas obaveste dokle su stigli. I na kraju je austrijski lanac, posle poslednje odluke Nadzornog odbora da smeni direktora hotela, doneo odluku da napusti Staru planinu”, kažu iz Vlade.

Od većih posledica strepi i lokalna samouprava. Predsednik Opštine Knjaževac napominje da će propasti godine uložene u promociju Stare planine.

“Decenijama smo radili na razvoju Stare planine i njenom promovisanju”, kaže Milan Đokić, predsednik Knjaževca.

“Sada strahujemo šta će biti. „Falkenštajner“ je održavao popunjenost hotela na zadovoljavajućem nivou i tokom letnjih meseci, a od toga zavisi i angažovanje lokalnog stanovništva. Oni prodaju svoje proizvode i nude usluge. Ako se smanji broj gostiju, pašće i potrošnja. Strašno je loša vest da se jedan tako poznati lanac povukao, i to krajnje nezadovoljan.

I u Udruženju hotelijera smatraju da je raskidanje ugovora loš signal”, objašnjava on.

“Najbolje bi bilo da se nađe kompromisno rešenje koje će doprineti boljem pozicioniranju Stare planine. Ovakva nejasna situacija samo ostavlja loš utisak na druge investitore”, smatra Tomislav Momirović, predsednik Skupštine udruženja HORES.

Trenutni v. d. direktora JP „Stara planina“ Vladimir Simović do pre dve godine je radio u JP „Skijališta Srbije“. Međutim, kako nezvanično saznaju „Novosti“, nadređeni nisu bili zadovoljni njegovim učinkom. Odbio je da radi na Brezovici, posle čega mu je uručen otkaz.

Odgovor na optužbe „Novosti“ su pokušale da dobiju i od Vladimra Simovića, v. d. direktora JP „Stara planina“. – Ja sam na sastanku. Sve imate na sajtu – jedino je što smo čuli od Simovića. A na sajtu stoji staro saopštenje u kome se navodi da će njihove interese zastupati Državno pravobranilaštvo.

Izvor: b92.net

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarka Aleksandra Petković na bilbordima širom Srbije

Zaječarka Aleksandra Petković predstavljala je Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Poljskoj i sa svojim timom se u Srbiju vratila okićena bronzanom medaljom....

Zapalio se automobil ispred zaječarskog SUP-a

U ulici Nikole Pašića, ispred zaječarske Policijske uprave nešto pre 13 sati zapalio se automobil zaječarskih registracionih oznaka. Prema informacijama vlasnika automobila, požar je izbio...

Gimnazijalke putuju u Beč: Osvojile prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika

Učenice Gimnazije u Zaječaru, Spasenija Nikolić i Nađa Stevanović ostvarile su zapažen rezultat na takmičenju iz nemačkog jezika, osvojivši prva mesta u različitim kategorijama. Spasenija...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: