fbpx
Društvo Izdvajamo

Zašto bi Zaječar mogao da postane novo žarište korone?

FOTO: zajecaronline.com

Zaječar, Novi Pazar i Kragujevac odstupaju od državnog “korona virus trenda” i u ovim gradovima situacija nije stabilna, zabeležen je veliki broj slučajeva kršenja epidemioloških mera, a Krizni štab je ih je označio kao potencijalna žarišta.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, izjavio je da su se građani opustili i ponašaju se kao da virusa više nema, te da je to osnovni razlog zbog koga je u našem gradu zabeležen porast broja obolelih od korona virusa.

“Situacija u Zaječaru kada je u pitanju virus korona nije alarmantna, ali ukoliko se mere za borbu protiv tog virusa ne budu poštovale, što je primećeno u gradu, može doći do ekspanzije,” rekao je Ničić.

Uzrok “jačanja korone” Ničić vidi u činjenici da su se mnogi građani opustili, uljuljkani činjnicom da postoje dani kada u Zaječaru nema nijednog novoregistrovanog pozitivnog slučaja korona virusa.

“Postoji veliki broj onih koji su se opustili baš zbog toga što je bilo po nekoliko dana bez novozaraženih i pomislili da virusa nema. Virusa ima i ne budemo li vodili računa o sprovođenju mera može doći do pogoršanja situacije,” naglasio je Ničić.

U Zaječaru je i dalje na snazi vanredna situacija, podsetio je Ničić i dodao da se sprovodi kontrola i vodi računa da ne dođe do širenja infekcije.

Dodaje da, iako većina građana poštuje mere, one se poprilično krše i u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima.

izvor: mondo.rs

1 komentar

  • zasto? zato sto imamo kretena pod komandanta i zato sto sve radimo u inat njemu pa makar i po sopstvenom zdravlju!!! on treba da se pita za to!!! a najboplje resenje mu je da se izgubi iz grada i da ga vise nikada ne vidimo…ili na banderi…sve nam je jedno..plakati necemo…

Dodaj komentar