fbpx
Sport

Zastava Zaječara vijorila se na najvišem vrhu Balkana: Planinari PSD “Ljuba Nešić” osvojili vrh Musalu!

DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC'S PERMISSION

Planinarsko smučarsko društvo “Ljuba Nešić” Zaječar uspešno je izvelo je 8. i 9. jula akciju uspona na najviši vrh Balkana Musalu.

Vrh Musala visok je 2925. metara nadmorske visine nalazi se na planini Rila koja je smeštena u središnjem delu Bugarske i nacionalni je park te zemlje.

DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC’S PERMISSION

Nakon uspešno izvedenih uspona na najviše vrhove Durmitora i Olimpa, proteklih godina sada je došao red i na najviši vrh Balkana.

DO NOT USE WITHOUT IVICA IVANOVIC’S PERMISSION

50 planinara iz Zaječara, ali i Bora, Knjaževca, Kladova, Boljevca, Zlota i Kragujevca izašlo je na vrh po idealnom sunčanom vremenu,uprkos magli na početku staze i najavi za kišu i grmljavinu.

“Učesnici uspona su uživali u fantasičnom pogledu koji se pružao sa ovog vrha i lepoti same planine”, istakli su u Planinarskom društvu “Ljuba Nešić” i dodali:

“Postala je tradicija da se za ovakve zahtevne visokogorske akcije prijavljuju i planinari iz cele Timočke Krajne, a i šire čim se akcija pojavi u našem programu.

Naše akcije su poznate po pozitivnoj atmosferi i dobrom druženju.

Zadovoljstvo nam je što se zastava grada koju je Predsednik kluba dobio na prijemu u Gradskoj upravi, zavijorila na najvišem vrhu Balkana”, istakli su predstavnici PSD” LJuba Nešić” iz Zaječara.

Pogledajte galeriju fotografija (autor fotografija: Ivica Ivanović):

 

Dodaj komentar