fbpx
Društvo

Zaposleni u Zdravstvenom centru Zaječar obeležili slavu

Foto:Radio Magnum

Zaposleni u Zdravstvenom centru Zaječar obeležili su slavu ustanove u kojoj rade, Svetog Luku.

Uz prisustvo sveštenika, velikog broja zaposlenih, gradonačelnika Boška Ničića, pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića, predstavnika Policijske uprave, ustanova kulture, obrazovanja i preduzeća obavljeno je svečano rezanje slavskog kolača.

Prošlogodišnji kolačar Mile Đurašević, zbog bolesti, nije prisustvovao obeležavanju slave pa je umesto njega, direktor Zdravstvenog centra Miroslav Stojanović, kolač predao Ljubiši Stamenkoviću, direktoru firme „Ogrev“.

“Drago mi je što sam preuzeo ulogu kolačara i što ću naredne godine ja organizovati slavu”, istakao je Stamenković.

Dr Miroslav Stojanović direktor Zdravstvenog centra Zaječar najavio je da će u krugu bolnice na proleće početi izgradnja paraklisa, male crkvice posvećene Svetom Luki.

“Žao mi je što nismo završili administrativne poslove oko izgradnje paraklisa Svetom Luki, gde je postavljen krst u krugu bolnice, ali imamo obećanje i uverenje da će tokom zime to biti završeno i da ćemo na proleće moći da napravimo taj mali hram”, rekao je dr Stojanović.

Inače, Zdravstveni centar Zaječar Svetog Luku slavi drugu godinu zaredom, a direktor Zdravestvenog centra izrazio je nadu da će obeležavanje slave postati tradicija.

Dodaj komentar