Društvo

Zaplenjene cigarete vredne 6,3 miliona dinara na graničnom prelazu Đerdap

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Đerdap sprečili pokušaj krijumčarenja 4.250 boksova cigareta bez akciznih markica čija je vrednost procenjena na iznos od 6,3 miliona dinara.

Na prelazu Đerdap kod Kladova u noći između četvrtka i petka, 5. i 6. decembra, u specijalno prepravljenom bunkeru na prikolici novopazarskog kamiona otkriven je tovar cigareta vredan preko 6 miliona dinara.

Foto: Uprava carina

„Tovar krijumčarenih cigareta otkriven je nakon što je kamion novopazarskih registarskih oznaka izdvojen za detaljnu kontrolu. Kada je stigao na prelaz 58-godišnji vozač iz Novog Pazara je rekao carinicima da se praznim kamionom uputio na utovar u Rumuniju, ali nije mogao da odgovori na pitanje koju robu tamo treba da preuzme“, kažu u Upravi carina.

Kako se navodi, to je izazvalo dodatnu sumnju carinika, pa je tovarni deo kamiona detaljnije pregledan. Na prvi pogled delovalo je da je prikolica zaista prazna, jer se pregrada napravljena u njenom prednjem delu, do same kamionske kabine, nije videla dok se u tovarni deo ne uđe i ne priđe sasvim blizu. Skidanjem limene konstrukcije kojom je prednji deo prikolice bio pregrađen, otkriven je takozvani „bunker“ do vrha ispunjen boksovima cigareta „bond“ bez akciznih markica.

Заплењен товар цигарета на Ђердапу

Погледајте снимак ноћашње заплене товара цигарета у преграђеном камиону на Ђердапу

Gepostet von Uprava carina Republike Srbije am Donnerstag, 5. Dezember 2019

 

Dodaj komentar