Društvo Politika

ZAokret019: Tražimo ostavku Milana Stankovića na sve funkcije u gradu

FOTO: zajecaronline.com

Iz grupe građana „ZAokret019 – Dosta je bilo! Hrabri ljudi!“ još jednom su zatražili ostavku Milana Stankovića na sve funkcije u gradu nakon što je on pravosnažno osuđen za krivično delo nasilje u porodici.

Saopštenje ZAokreta prenosimo u celosti:

Nama običnim smrtnicima ako uopšte uspemo da pronađemo posao, traži se dokument da se protiv nas ne vodi nikakav sudski spor i da nismo osuđivani a ako posedujete partijsku knjižicu SNS-a za vas to ne važi a u nekim slučajevima je i poželjno.

Bivši pravosnažni osuđenici koji su odležali kaznu zatvora ili kod svoje kuće sa nanogicom, postali su gradonačelnici, ministri ili direktori većih preduzeća. Većina je pravosnažno osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i pražnjenja gradskog budžeta. Tako je bilo i sa Mirkovićem i sa sadašnjim gradonačelnikom Boškom Ničićem koji je 2006.godine osuđen zbog ne namenskog trošenja novca za putovanja po inostranstvu i ne prijavljivanja istog. Ničić je i dalje na čelu našeg grada i ima popravni da obori rekord postignut za vreme prvog mandata.

Prvi pomoćnik gradonačelnika i čovek zadužen za sport Milan Stanković ne tako davno pravosnažno je osuđen zbog nasilja u porodici. Prvo ga je Osnovni sud u Zaječaru proglasio krivim pa je posle uložene žalbe i Viši sud doneo istu presudu,KRIV.

Očekivali smo da bar iz moralnih razloga Stanković da ostavku na sve funkcije u gradu s obzirom da je visoki funkcioner SNS-a i pita se za mnoge stvari koje se tiču života Zaječaraca ali do toga nije došlo i potvrdio nam je da je u ovom slučaju MORAL samo reč i ništa više.

Podsetimo da je Stanković sa svojim partijskim drugovima delio ruže damama za 8. mart na gradskom trgu. Pored toga Stanković je i leteći fotograf SNS-a a na fotografijama su novinari ( to su oni strani plaćenici po njihovim rečima) i demonstranti koji još nisu uvideli, spoznali i osetili zlatno doba u kojem živimo i da smo umesto mačeta (nije vrsta hladnog oružja već životinja) ustvari tigar i to ekonomski.

Za vreme izbora Stanković je bio zadužen i da svojim ortacima noću patrolira gradom i cepa propagandni materijal opozicije. Zar je to posao pomoćnika gradonačelnika?

Zna se kako to radi SNS, crvena, sendvič i flašica vode huliganima i tabadžijama i po potrebiili se cepaju plakate opozicije ili se vozi bager ali polako, ne brzo kroz narod. Poslednji poslati bager išao je manje od 5 km na sat . Po potrebi se iz škoda vade motke, palice ili čekići ali gumeni ne oni pravi.

U ovom slučaju to radi prvi pomoćnik Zaječara sa svojim prijateljima. Ne vozi bager ali cepa plakate.

Od Stankovića smo to i očekivali ali šta je sa ne oglašavanjem njegovih partijskih prijatelja i Unijom žena SNS-a?

Niko od njih nije osudio ovaj gnusan čin.

Citiraćemo Tatjanu Stojanović članicu Unije žena u Zaječaru i odbornicu u gradskoj skupštini i podsetimo je šta je prilikom jedne konferencije Unije žena SNS-a izjavila : „Verujem da ne biste istolerisali takvo ponašanje, ni napad na vašu majku, suprugu, devojku ili ćerku. To je zaista nedopustivo i ako dozvolimo da se to dešava postaćemo loš model, loša praksa i mi to u našem društvu ne želimo. Žene SNS ne žele da ćute, i danas, sa ovog mesta, šalju poruku da se svako takvo ponašanje ubuduće osudi“.

Slične reči tada je upućivala i Elena Petrović zadužena za odnose sa medijima u Gradskoj upravi ali se posle presude Stankoviću ni ona nije oglašavala.

To samo dokazuje da ni jedna ni druga nisu govorile istinu i da ako treba da se reaguje i sazove konferencija nasilnik mora da bude iz opozicije i da isti aršini ne postoje za svakog.

Da se ne razmišlja svojom glavom nego podiže ruka u skupštini kada se to naredi, pokazuje i to da je Tatjana Stojanović kao i ostali odbornici i odbornice vladajuće stranke, podigla ruku za ukidanje nadoknade za prvo i drugo dete a posle ubeđivanja javnosti da je ispala greška nekog referenta (verujemo mlađeg referenta, a nije Dimitrije Pantić, proverili smo) , glasali su suprotno i sve im je oprošteno. Za sve postoje video snimci i lako su proverljivi.

Kao što Aca Srbin ne da Drobnjaka, Babića, Malog, Stefanovića, Vulina, Simu Spasića,Gašića…takva je očigledno politika SNS-a pa i Boško ne da Stankovića.

Boško Ničić je kada se vest proširila da je visoki funkcioner SNS-a prijavljen za nasilje u porodici odgovorio da je sve laž i spin, osudio novinare, osudio opoziciju i citiramo: „Ako se dokaže da je bilo ko od funkcionera SNS-a to zaista uradio, biće najstrože kažnjen“. Još jednom je gradonačelnik javno slagao i pogazio svoju reč po ko zna koji put.

ZAokret zahteva hitnu ostavku Milana Stankovića na sve funkcije i osuđuje Uniju žena SNS-a zbog ćutanja koja očigledno u svom programu samo na papiru ima tačku borba protiv nasilja u porodici ali nemaju i savest.

1 komentar

  • Možete da tražite i osudjujete kolko hoćete , sve će to biti , kao i do sad , pucanj u prazno, bez epiloga , reakcije i rezultata. Ali Baba ( Boško ) i razbojnici NIKAD nisu pobedili u Zaječaru (gradsko jezgro ) ali su ga na vlasti održavali rubni delovi grada i sela i normalno Alek.
    Dok se to ne promeni pucaćemo u prazno , deca će odlaziti a mi i grad izumirati .
    Rešenje je da se i opzicija skloni i promeni , na lokalu i republici , a neki novi klinci stupe na političku scenu.

Dodaj komentar