U Zaječaru počeo završni šahovski turnir „Liga Centralne Srbije – grupa Istok“ za 2017. godinu

0

Završni turnir Lige Centralne Srbije – grupa Istok za šahiste počeo je juče u prostorijama hotela „Srbija TIS“u Zaječaru.

U narednim danima, tačnije do 15. oktobra 11 šahovskih ekipa iz Zaječara, Grljana, Knjaževca, Ćuprije, Bora, Sokobanje, Majdanpeka, Kladova, Negotina, Žagubice i Požarevca takmičiće se za titulu najbolje ekipe, koja će otići u viši rang.

Prema rečima Vojkana Petrovića, glavnog koordinatora grupe Istok i glavnog sudije svaka ekipa broji po 8 takmičara, s tim što je moguće bilo dovesti i 8 rezervi.

“ Pošto ekipa šahovskog kluba „Timok“ na žalost nije uzela učešće na ovom turniru, ovog puta imamo učešće 11, umesto 12 ekipa.

Od četvrtka do nedelje šahisti će u Zaječaru odigrati 6 mečeva, u četvrtak jedan meč, u petak 2, u subotu dva, i u nedelju jedan, eventualno ukoliko dođe do izjednačenog rezultata igraće se „play off“ i „play out““, istakao je Petrović.

U šestom kolu Lige Centralne Srbije – Grupa Istok, šahovski klub „Zaječar“ izgubio je od ŠK „Majdanpek“ rezultatom 5:3. Sve čestitke pobedniku meča.
 Pogledajte galeriju fotografija:

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here