fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Kultura

Zaječarskoj publici predstavljena knjiga “Nebo se otvorilo”

FOTO: zajecaronline.com

“Nebo se otvorilo” naziv je knjige sportskog novinara i komentatora Milojka Pantića, koja je predstavljena zaječarskoj publici.

U svojoj knjizi, novinar Milojko Pantić osvrnuo se pre svega na pobedu fudbalera “Crvene zvezde” 1991. godine u Ligi šampiona. Tada je “Crvena zvezda” postala prvak Evrope, a ovaj uspeh teško da će uskoro ponoviti neki srpski klub, ističe autor.

FOTO: zajecaronline.com

“Knjiga je nastala tako što sam ja svoju knjigu bukvalno odsanjao. Razgovaram sa prijateljima preko dana o raznim temama, a onda se noću probudim sa već gotovim formulacijama i to zapišem. Otkrilo mi se u snu, sve ono što sam zapisao o dešavanjima na teritoriji bivše države SFRJ. U knjizi se nalazi sve: od politike, privrede, do sporta i kulture.

Uspeh FK “Crvene zvezde” bila je poslednja “radost” tadašnje multietničke ekipe, jer je klub tada bio sastavljen od igrača iz svih jugoslovenskih republika. Knjiga počinje razgovorom između mene i Vladimira Cvetkovića na povratku iz Barija. Tamo je napravljen neponovljiv uspeh, koji nijedan klub sa ovih prostora više neće ostvariti”, kaže Pantić.

FOTO: zajecaronline.com

Pored autora, na promociji su govorili novinar Vladimir Stanković i novinar i rok-kritičar Petar Peca Popović.

“Mi smo živeli u zemlji u kojoj su sportski novinari bila časna zanimanja, koja su podrazumevala da novinari pre svega budu obrazovani. Razgovarati sa novinarima je bila velika privilegija. Meni je bila velika čast što sam mogao da upoznam Milojka Pantića”, rekao je Popović.

“Panta je govorio na promociji moje druge knjige “Montevideo, Bog te video”, a ja govorim na promociji njegove knjige. Najlakše je hvaliti knigu, ali je jedino merodavno šta kažu oni koji je pročitaju. Ima novinara koji znaju da govore, ali ne znaju da pišu. Milojko Pantić je izuzetak, jer on ume i da govori, snalazi se i za mikrofonom, a ume i da piše”, poručio je, između ostalog, Stanković.

Predstavljanju knjige “Nebo se otvorilo” prisustvovao je veliki broj Zaječaraca, a promocija je održana u Omladinskom centru.

FOTO: zajecaronline.com

 

Dodaj komentar