Kultura

Zaječarsko pozorište sa predstavom „Pokondirena tikva“ gostovalo u Hrvatskoj

Ansambl zaječarskog pozorišta gostovao je u Vinkovcima, u Republici Hrvatskoj, gde je na sceni Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ sinoć odigrana predstava „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Komad jednog od najvećih srpskih komediografa u izvođenju zaječarskih glumaca publika u Vinkovcima je odlično prihvatila i nagradila aktere dugotrajnim aplauzom.

U predstavi igraju: Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević.

Domaćini su gostima iz pozorišta „Zoran Radmilović“ priredili  topao, prijateljski doček. Kao potvrda dugogodišnje saradnje dva teatra i namere da se saradnja nastavi i proširi, ravnatelj Zdenko Rečić i direktor Vladimir Đuričić potisali su Povelju o saradnji i prijateljstvu Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ i Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Divna dobrodošlica  krunisana je prelepom tortom!

Dodaj komentar