Kultura

Zaječarsko pozorište sa predstavom „Narodni poslanik“ učestvuje na “Nušićevim danima” u Smederevu

Narodno pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara učestvuje na 39. Pozorišnom festivalu “Nušićevi dani” koji se od 18. do 26. maja održava u Smederevu, sa predstavom “Narodni poslanik” Branislava Nušića, u adaptaciji Nataše Ilić i Miloša Jagodića koji je i reditelj predstave.

Pozorišni Festival “Nušićevi dani” pokrenut je 1984. godine u Smederevu, s ciljem popularizacije velikog komediografskog dela Branislava Nušića, koji je važan deo života (detinjstvo i mladost) proveo u Smederevu.

Festival je prvi put imao takmičarski karakter 2000. godine, a od 2004. kontinuirano ima takmičarski karakter. Dodeljuje se Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini po oceni stručnog žirija.

Od 2007. godine ustaljuje se Nušićeva nagrada za najbolju predstavu na osnovu glasova publike.

Zaječarski ansambl sa komedijom „Narodni poslanik“ nastupiće večeras od 20 časova na sceni smederevskog Doma kulture, u okviru pretfestivalskog programa.

U predstavi igraju Fuad Tabučić, Nataša Petrović, Ivana Bartunjek, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Ana Bretšnajder, Viktorija Arsić, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Aleksandra Manasijević, Marija Stanković, Marija Ristić i Stevan Đorđević.

Dodaj komentar