fbpx
Društvo

Potrebno je uložiti 700,000 a prihod može biti više od 3 MILIONA ali nažalost, grad Zaječar nema para… (VIDEO)

klizalište zaječar

Svuda u svetu tokom zimskih dana klizališta su puna. I Zaječar je, ne tako davno, bio jedan od gradova u kojem su mališani, ali i oni stariji uživali u ovom zimkom sportu.

Tu se svakog dana okupljalo stotine i stotine dečaka i devojčica. Uživali su u čarima zime, neki učili prve korake, ali ono što je sigurno jeste da je klizalište bilo idealno mesto za dobru zabavu i druženje.

foto: printscreen YOUTUBE / Zamedia

foto: printscreen YOUTUBE / Zamedia

Danas na gradskom skveru klizališta nema, a ekipa portala Zaječar Online istraživala je šta se dešava sa klizalištem koje grad ima u svom vlasništvu, gde je skladišteno i da li će naši najmlađi sugrađani tokom zimskog raspusta, koji počinje u ponedeljak 30. januara, moći da uživaju na klizaljkama.

Prema informacijama do kojih smo došli, nekoliko godina ranije, kada je klizalište bilo postavljeno u samom centru grada, prihod od iznajmljivanja klizaljki za samo 25 dana bio je preko 3 MILIONA dinara.

Bilo je toliko interesovanje Zaječaraca ali i posetilaca iz okolnih gradova, pa čak i gostiju iz Bugarske da radnici nisu postizali da svima izdaju fiskalne račune, navodi naš izvor, inače bivši zaposleni u SPC „TIMOK“.

U razgovoru sa Ljubišom Šejnjanovićem, sadašnjim direktorom SPC „Timok“ DOO došli smo do informacija da je klizalište kompletno neispravno i da njegova popravka košta 700 hiljada dinara.

Svi delovi klizališta su tu, neki u Sportskoj hali, a ostali u našem magacinu. Međutim, kompresor je neispravan već pet godina. Takođe, usled pomeranja čilera poslednjeg puta došlo je do curenja freona i klizalište je sada kompletno neispravno. Potrebno je kompletno remonovati ga. Sve to bi koštalo 700 hiljada dinara, međutim SPC „Timok“ taj novac nema„, rekao nam je Šejnjanović.

Tačno je da je klizalište trenutno neispravno, potvrđuje i naš drugi sagovornik koji ne želi da mu se pominje ime, ali situacija nije toliko dramatična. Deo freona jeste iscureo, ali nije sva količina tako da je to potrebno dokupiti. SPC „Timok“ ima zaposlene na održavanju i oni bi ukoliko postoji volja kompletan remont mogli da urade i klizalište montiraju za najviše 10 dana uz znatno niže troškove.

Pitali smo kako je to moguće, budući da direktor tvrdi da je ponuda za remont u visini od 700,000 dinara, ali nam je sagovornik plastično objasnio: To vam je kao da imate mercedes star 10 godina i cena zamene ulja u ovlašćenom servisu bila bi dosta visoka, međutim ako taj posao uradi neki majstor u Zaječaru cena bi bila 2-3 puta niža… 

Čak i da se kompletan remont uradi preko ovlašćene firme po ceni od 700,000 dinara, ako se uzme u obzir koliki su potencijalni prihodi stiče se zaključak da bi ovo ulaganje bilo odlična investicija.

Sve i da nema jasne ekonomske računice, činjenica da bi ogroman broj dece i mladih vreme provodili na veoma zdrav i kvalitetan način, umesto pored TV-a i kompjutera, dugoročna dobit za grad i društvo u celini bila bi višestruka.

Ono što je izvesno je to da zimski raspust počinje za 15-ak dana, tačnije u ponedeljak 30. januara a među sugrađanima, posebno među decom, vlada ogromno interesovanje da li će svoje slobodno vreme ove zime moći da provedu na klizaljkama?

Sigurni smo da se novac može naći a da li će biti i sluha kod čelnika grada ostaje nam da vidimo…

Dodaj komentar