fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Sport

ZAJEČARSKI ŠAMPION: Andreja Dimitrijević PRVI u slalomu i veleslalomu na Međunarodnom skijaškom takmičenju!

zamedia.rs

Učenici osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara Andreja Dimitrijević i Andrej Trailović nižu skijaške uspehe ovih dana.

Andreja Dimitrijević, učenik VII-2 razreda, član Ski kluba Niš, osvojio je prvo mesto u slalomu i veleslalomu na međunarodnom takmičenju koje je minulog vikenda održano na Bjelašnici (BIH), pod nazivom 17. FIS CUP DJECA ZA MIR U SVIJETU.

Učestvovalo je preko 200 takmičara u nekoliko kategorija, a Andreja je bio najbolji u kategorija Deca. 

Inače, prošle godine Andreja Dimitrijević bio je 18. na svetu u slalomu na Nezvaničnom svetskom prvenstvu za decu održanom na Kranjskoj Gori. Trenutno se takmiči na FIS Eurocrem Cupu na Mokroj Gori.

Andrej Trailović, učenik odeljenja VIII-3 u kategoriji starijih dečaka, osvojio je dva 3. mesta (Trofej Beograda i Kup Beograda), 3. mesto na Međunarodnoj trci Vlašićki kup, a u FIS trci “Djeca za mir u svijetu”, (Bjelašnica), 5.mesto.

Inače, ovo takmičenje okuplja decu starosti od 12 do 16 godina u disciplinama slalom i veleslalom. Reč je o jednom od 11 dečijih takmičenja registrovanih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svetu svake godine.

Tokom poslednjih 20 godina na ovoj trci učešće su uzeli timovi iz 15 zemalja iz regiona i sveta.

Čestitamo im i želimo da nastave da nižu uspehe!

2 komentara

  • Deca postizu fantasticno dobre rezultate samo svojim zalaganjem i upornoscu, uz veliku novcanu pomoc roditelja.Mislim da je doslo vreme da i drzava ulozi u ove mlade sportiste i olaksa njihovim porodicama, jer dalji nivo takmicenja sve vise kosta, nove skije, gleceri nekoliko puta godisnje, ski pasovi itd.Steta je izgubiti takav potencijal samo zbog novcanih sredstava.Jedno veliko bravo za decu!

Dodaj komentar