Društvo Izdvajamo

Zaječarski putari spremno čekaju sneg

Sve je spremno za početak rada zimske službe za održavanje puteva na teritoriji Timočke krajine. U Preduzeću za puteve u Zaječaru danas je održana i smotra mehanizacije kako bi se pokazala pripremljenost za radove na ovogodišnjem zimskom održavanju, u skladu sa planom zimske službe Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Nebojša Nikolić, zastupnik kompanije Štrabag DOO ogranak Preduzeća za puteve Zaječar je istakao da će i ove zime od 1. novembra do 31. marta  ljudstvo i mehanizacija biti raspoređeni na 11 punktova, a na raspolaganju je 41 kamion.

“Spremni smo za zimsku sezonu. Na raspolaganju imamo 41 vozilo, 41 kamion i par unimoga sa priključnom opremom, raonicima i solanama. Na 11 punktova po planu je raspoređena mehanizacija kao i potreban materijal”, kaže Nikolić.

Putna mreža koju će preduzeće za puteve Štrabag održavati u zimskom periodu duga je više od 1200 km.

“Ova firma održava državne puteve I i II reda, tu mislim na teritoriju Knjaževca, odnosno Malog Izvora, Zaječara, Boljevca ,Negotina, Kladova, Donjeg Milanovca, Majdanpeka i Žagubice”, istakao je Nikolić.

Kako kaže Nikolić za početak sezone nabavljeno je  dovoljno soli za posipanje kao i kamene sitneži.

“U toku sezone se vrši sukcesivno nabavljanje nedostajuće količine i do sada nikada nije bilo problema sa raspoloživom količinom za posipanje kolovoza. Za sezonu je potrebno oko 5000 t soli i oko 13000 t rizle. Deo količine je dopremljen, a narednih dana se očekuje ostatak”, naglasio je Nikolić.

Oprema se obnavlja svake godine. Novina je da će ove sezone kamioni imati dži-pi-es uređaje, najavio je Nikolić.

“Novina je što će u narednom periodu u naše kamione biti ugrađeni dži-pi-es uređaji sa posebnim softverom za praćenje tih kamiona što je na zapadu standardna procedura ,a to će pre svega nadzornim organima  olakšati praćenje i kontrolisanje održavanja putne mreže”, naglasio je Nikolić.

Smotri su, u preduzeću za puteve Štrabag, prisustvovali pored izvodjača radova Štrabag Zaječar i predstavnici policijskih uprava Zaječar i Bor, kao i inspektor za državne puteve.

 

 

Dodaj komentar