Zaječarski policajac uhvaćen u ilegalnom transportu ogrevnog drveta

Preporuka:

Počela isplata novčane naknade nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanja isplatiće danas redovne novčane naknade nezaposlenima za decembar 2019. godine. U sredu, 22. januara će biti...

Danas oblačno, mestimično s kišom

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki...

Pravo vreme za zimsku rezidbu voća

Vremenski uslovi trenutno su idealni za obavljanje jedne od najvažnijih mera u voćarstvu-zimsku rezidbu. Blaga zima i relativno visoke...
- Reklama -  

Zaječarski policajac uhvaćen je nedavno prilikom ilegalnog transporta ogrevnog drveta, a tom prilikom, kako saznajemo, privremeno mu je oduzeto vozilo sa stranim registarskim tablicama, kao i ogrevna drva koja nisu bila obeležena. Protiv policajca u skladu sa Zakonom podnete su prekršajne prijave, a u Policijskoj upravi Zaječar, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u toku je i pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika.

Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru su 24. decembra, prilikom kontrole saobraćaja u Kumanovskoj ulici u Zaječaru, zbog uočenog saobraćajnog prekršaja zaustavili kamion stranih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesettrogodišnji policajac Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru koji je bio van dužnosti.

Za portal „Zaječar online“ iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije navode da je zaječarski policajac prevozio ogrevna drva za koja nije imao odgovarajuću dokumentaciju, pa su vozilo i ogrevna drva, uz potvrdu, privremeno oduzeti.

„Policija je iste večeri obavila razgovor sa policajcem, a o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj, što će biti i učinjeno“, kažu u Ministarstvu.

O pomenutom događaju, kako saznajemo, obaveštena je i Šumska uprava Zaječar koja je utvrdila da prevožena drva nisu bila obeležena i preduzima mere iz svoje nadležnosti.

Iz republičkog MUP-a navode da su protiv policijskog službenika podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putu zbog vožnje zabranjenim smerom, upravljanja vozilom koje je registrovano u inostranstvu, kao i jer vozilo nije osigurano u skladu sa propisima Republike Srbije.

Iako se pomenuti događaj desio nekoliko dana pre Nove godine, ni nakon brojnih pokušaja i poslatih mejlova nadležni iz Policijske uprave Zaječar nisu želeli da odgovore na saznanja redakcije „Zaječar online“.

Međutim, odgovor smo dobili direktno iz kabineta ministra policije, a zbog svega ovoga, u Policijskoj upravi u Zaječaru u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika.

Kako nezvanično saznajemo, drva su bila namenjena rumunskom konzulu u Zaječaru, a policijski službenik koji se tereti za ovo delo brat je visokog funkcionera Gradske uprave Zaječar i Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

 

3 KOMENTARA

  1. ima..prezime počinje sa L……ovo je grad strave i uzasa..onaj bije zenu,onaj prodaje drogu,ovaj prodaje kradena drva…a cela gradska uprava krade !!!! strava,,,ima li kraja ovome!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Nebojša Stefanović u utorak dolazi u Zaječar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović posetiće u utorak 28. januara u Zaječar. Potpredsednik Vlade Republike...

Održano predavanje za zaječarske pčelare

Društvo pčelara "Timok" i Grad Zaječar održali su u sali gradske uprave predavanje za sve pčelare na teritoriji grada Zaječara. Predavanje je održano u cilju...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: