fbpx
Hronika

Zaječarski policajac uhvaćen u ilegalnom transportu ogrevnog drveta

Zaječarski policajac uhvaćen je nedavno prilikom ilegalnog transporta ogrevnog drveta, a tom prilikom, kako saznajemo, privremeno mu je oduzeto vozilo sa stranim registarskim tablicama, kao i ogrevna drva koja nisu bila obeležena. Protiv policajca u skladu sa Zakonom podnete su prekršajne prijave, a u Policijskoj upravi Zaječar, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u toku je i pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika.

Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru su 24. decembra, prilikom kontrole saobraćaja u Kumanovskoj ulici u Zaječaru, zbog uočenog saobraćajnog prekršaja zaustavili kamion stranih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesettrogodišnji policajac Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru koji je bio van dužnosti.

Za portal „Zaječar online“ iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije navode da je zaječarski policajac prevozio ogrevna drva za koja nije imao odgovarajuću dokumentaciju, pa su vozilo i ogrevna drva, uz potvrdu, privremeno oduzeti.

„Policija je iste večeri obavila razgovor sa policajcem, a o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj, što će biti i učinjeno“, kažu u Ministarstvu.

O pomenutom događaju, kako saznajemo, obaveštena je i Šumska uprava Zaječar koja je utvrdila da prevožena drva nisu bila obeležena i preduzima mere iz svoje nadležnosti.

Iz republičkog MUP-a navode da su protiv policijskog službenika podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putu zbog vožnje zabranjenim smerom, upravljanja vozilom koje je registrovano u inostranstvu, kao i jer vozilo nije osigurano u skladu sa propisima Republike Srbije.

Iako se pomenuti događaj desio nekoliko dana pre Nove godine, ni nakon brojnih pokušaja i poslatih mejlova nadležni iz Policijske uprave Zaječar nisu želeli da odgovore na saznanja redakcije „Zaječar online“.

Međutim, odgovor smo dobili direktno iz kabineta ministra policije, a zbog svega ovoga, u Policijskoj upravi u Zaječaru u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika.

Kako nezvanično saznajemo, drva su bila namenjena rumunskom konzulu u Zaječaru, a policijski službenik koji se tereti za ovo delo brat je visokog funkcionera Gradske uprave Zaječar i Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

 

3 komentara

  • ima..prezime počinje sa L……ovo je grad strave i uzasa..onaj bije zenu,onaj prodaje drogu,ovaj prodaje kradena drva…a cela gradska uprava krade !!!! strava,,,ima li kraja ovome!!!

Dodaj komentar