Društvo

Zaječarski PAVILJON na Kraljevici zahvaljujujći humanim ljudima postaje mala oaza! (FOTO)

U pravoj džungli, kako se Paviljon, nekada omiljeno izletište za mnoge od nas, može opisati, zaječarska Fondacija Iskorak je uz pomoć prijatelja napravila malu oazu.

foto: Fondacija Iskorak

“ Za sada vas ovde čeka pet izletničkih setova, ali tu nećemo da stanemo. Već tokom narednih nedelja ćemo se potruditi da ova lokacija dobije i druge sadržaje.

Već tokom narednih nedelja ćemo se potruditi da ova lokacija dobije i druge sadržaje. Biće postavljene kante za smeće a u planu je i „parking“ za bicikle i to je ono što trenutno nedostaje“, najavili su predstavnici Fondacije „Iskorak“ na svojoj facebook strani.

foto: Fondacija Iskorak

Sredstva za izradu letnjikovaca prikupljena su tokom druge zaječarske ulične trke pod sloganom „Šetam –trčim sa razlogom/Šetam- trčim za Paviljon“ koja je održana u gradu na Timoku 29. maja prošle godine, i 150.000 dinara koliko je prikupljeno od donacija pravnih i fizičkih lica zaista su iskorišćena za sređivanje Paviljona na Kraljevici.

A trku je podsećamo, fondacija „Iskorak“ organizovala zajedno sa Sportskim savezom grada Zaječara, udruženjem „ZA česme“, Crvenim krstom, Atletskim klubom „Mladost“, Odredom izviđača „Đorđe Simeonović“ i Košarkaškim klubom „Bin“.

Ova akcija bila je deo šire inicijative za sređivanje Paviljona koja je pokrenuta 2016. godine od strane Fondacije „Iskorak“, navodi se u saopštenju.

3 komentara

  • Prava stvar za Zaječarce, ovo je trebalo davno da bude odradjeno.
    1. Moj predlog je da se vikendom Zaječarci i ostali naravno, druže na ovom mestu. Potrebno je obezbediti mesto gde će moći da se roštilja, kao i bar par terenčića za male sportove, što je nekad postojalo tamo. Za početak, malo reklame nije na odmet jer se o paviljonu malo govori.
    2. Da se ista ekipa založi da se kod samih Vešala ili u podnožju kod parkinga uradi česma. Kraljevica je bez vode. Šetači je ili nose u flašicama ili jednostavno zbog toga izbegavaju šetnju . Vodu je moguće sa vrlo malo ulaganja dovesti sa mreže kojom se snabdevaju vikendice iznad Vešala. Predlagao sam ovo predhodnom gradonačelniku ali njegov mentalni sklop to nije mogao da prihvati jer nikad ne šeta Kraljevicom.

  • Svasta …. Potrebno je sagraditi istu zgradu na istom mestu i postaviti ponovo igracke za decu. Tada ce Paviljon opetr biti Paviljon .

Dodaj komentar