fbpx
Društvo

Zaječarski okrug bez većih poteškoća, ALI SE I DALJE PREPORUČUJE MAKSIMALNI OPREZ (VIDEO)

Na području čitavog Zaječarskog okruga tokom jučerašnjeg dana bilo je snežnih padavina jakog intenziteta.

Sneg je padao i jutros, ali u poređenju sa ostatkom Srbije, pogotovo sa nekim delovima istočne, jugoistočne i južne Srbije, Zaječarski okrug, može se reći, da je prošao za nijansu bolje kada je reč o snežnim padavinama.

“Nije došlo do nekih drastičnijih promena što se tiče Zaječarskog okruga. Nove padavine nisu prouzrokovale neke ozbiljnije poteškoće u funkcionisanju u gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju, tako i u snabdevanju građana nekim elementarnim potrepštinama”, kaže Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Na putevima prvog prioriteta snega ima od 1 do 5cm, dok su kolovozi drugog i trećeg prioriteta pod snegom od 5 do 10cm, ali se saobraćaj odvija nesmetano.

“Ima nekih problema kada su u pitanju vetar i nanosi, ali i te deonice se redovno čiste. Snabdevanje toplotnom i električnom energijom i vodom je uredno u svim lokalnim samoupravama kada je u pitanju Zaječarski okrug. Ono što bih napomenuo je to da je zbog većih padavina došlo do obustave saobraćaja šlepera i kamiona sa prikolicom na deonici Bovan-Knjaževac, a pomenuo bih i ostale deonice na kojima je takvo kretanje zabranjeno, a to su prevoj Tresibaba, Golo brdo, Boljetinsko brdo, Popadija, teritorija Majdanpeka, Vrška Čuka, Crni vrh i Kalna-Babin zub””, dodaje Paunović.

Paunović je još jednom apelovao na sve vozače da budu dodatno oprezni.

“Prema najavama meteorologa očekuje nas otopljavanje narednih dana, te će i temperature preći nulti podeok. Mestimično će padati i slaba kiša, koja može prouzrokovati i probleme u saobraćaju zbog poledice. Tako da se vozačima preporučuje maksimalno oprezna vožnja i u gradu, ali i van grada”, naglašava Paunović.

Dodaj komentar