Društvo

Zaječarski matematički genijalci briljirali na takmičenju u Bugarskoj

GOTO: gimza.edu.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na 16. međunarodnom matematičkom takmičenju održanom 19. oktobra u Bugarskoj zaječarski učenici postigli zapažene rezultate.

Na takmičenju u Vidinu pored učenika zaječarske Gimnazije i osnovaca iz škole „Desanka Maksimović“ učešće su uzeli i đaci iz Niša i Ivanjice, ali i oni iz zemlje domaćina (Vidin, Montana, Belogradčik, Dunavci, Kula, Sofija), kao i učenici iz Rumunije (Slatina, Krajova, Korabija).

Učenici naših škola su se pokazali u najboljem svetlu ostvarivši fenomenalne rezultate.

Najbolji plasman i prvo mesto na pomenutom takmičenju ostvarili su osnovci škole „Desanka Maksimović“: Pavle Marinković (VIII/2), Anastasija Šoršokanović (VI/1), Jovan Pejović (V/3).

Iz pomenute škole drugo mesto pripalo je Dimitriju Đorđeviću (IV/1), dok su trećeplasirani bili Mateja Đorđević (IV/2), Lenka Jovanović (V/1), Petar Kulić (VI/2) i Dunja Ilic (VII/1).

Zapažen rezultat osvojila je i Tara Lazarević (VII/1).

Najbolje plasirani među zaječarskim srednjoškolcima bili su: Miloš Vasiljević (1. mesto), Petar Vasiljević (1. mesto), Strahinja Sokolović (2. mesto), Branko Grbić (2. mesto) i Zoran Lunganović (3. mesto).

Domaćini su posebno rangirali učenike iz Srbije i Rumunije, dok je u ukupnom plasmanu(računajući i učenike iz Bugarske), Petar Vasiljević učenik IV rareda zaječarske gimnazije osvojio je prvu nagradu!

Dodaj komentar