Društvo

Zaječarski mališani upoznali svet kroz različite ukuse (FOTO)

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Mališani zaječarske Predškolske ustanove „Đulići“ u vrtićima „Svitac“ i „Đurđevak“ priredili su izložbu za roditelje povodom Svetskog dana hrane i uz pomoć vaspitača naučili kako se pripremaju specijaliteti iz gotovo svih zemalja sveta.

Pice, hamburgeri, špageti, giros, sarma, suši i brojni drugi specijaliteti iz zemalja širom sveta pravljeni od kartona, plastelina i kolaž papira mališani Predškolske ustanove „Đulići“ iz Zaječara predstavili su kroz izložbu pod nazivom „Upoznajmo svet kroz različite ukuse“.

Tako su deca iz vrtića „Đurđevak“ i „Svitac“ na sebi svojstven način obeležili Svetski dan hrane i 15. juna, kroz sajam koji su priredili u holovima, uživali sa roditeljima u predstavljanju novih saznanja o specijalitetima iz drugih zemalja.

Sonja Stokić, pedagog PU „Đulići“ ističe da je reč o projektu pod nazivom „Vrtić kao sigurno i podsticajno okruženje za učenje i razvoj“ kroz koji je Svetski dan hrane obeležen i u zaječarskim vrtićima.

„Deca su upoznata sa tradicionalnim jelima mnogobrojnih zemalja.

Uz pomoć vaspitača deca su učestvovala u pravljenju ovih preukusnih specijaliteta od nejestivih materijala poput kartona, papira, plastelina i kolaž papira. Nakon toga u vrtićima je postavljena izložba dečijih radova, a roditelji su imali priliku da je pogledaju i ostave svoje komentare.

Na ovaj način smo deci predstavili raznovrsne specijalitete i ukuse iz brojnih zemalja sveta i time ih podstakli da ukoliko budu imali prilike, neku od te hrane obavezno i probaju“, kaže Stokić.

Iz predškolske ustanove Đulići najavljuju da je u toku priprema izložbe na temu „Različitost pravednost i ravnopravnost“ koja će biti održana do kraja juna.

Dodaj komentar