ZAJEČARSKI „KUĆNI RED“: Od 7. septembra za bacanje smeća ili trešenje stoljnjaka sa terase možete biti kažnjeni sa 8.000 dinara!!!

1

Na nedavno održanoj 10. sednici Gradskog veća grada Zaječara većnici su jednoglasno usvojili Odluku o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zaječara.

Pomenutom odlukom je predviđeno da radnim danima u vremenu od 16 do 18 časova i od 22 do 6 časova ujutru, a u danima vikenda od 14 do 18 sati i od 22 do 8 časova narednog dana bude vreme predviđeno za dnevni noćni odmor. I stanari se u predviđenom vremenu moraju ponašati na način kojim se obezbeđuje potpuni mir i tišina u zgradi, inače usled prijave mogu biti kažnjeni, kao i ukoliko nepristojnim ponašanjem, skakanjem, trčanjem, igranjem loptom i sličnim postupcima narušavaju red i mir u zgradi.

R E K L A M A

Pomenutom odlukom u slučaju porodičnog slavlja stanari su dužni da postavljanjem obaveštenja na vidnom mestu u zgradi o tome obaveste i ostale stanare, s tim da slavlje ne može trajati duže od jednog sata posle ponoći.

Članom 9. pomenute Odluke na terasama, ložama i balkonima ZABRANJENO JE držati i deponovati stvari koje narušavaju izgled zgrade, kao što su stari nameštaj, ogrevni materijal i slično. A na stepeništima i hodnicima i drugim zajedničkim prolazima ne smeju se ostavljati bilo kakve stvari, poput bicikla, osim otirače ispred ulaza u stan ili poslovnu prostoriju.

Članom 18. propisano je da NIJE DOZVOLJENO kroz prozore i vrata sa terase i balkona bacati bilo kakve predmete, smeće, ostatke hrane, prosipati vodu, tresti posteljinu, stolnjak i krpe i druge slične predmete.

A ujedno je zabranjeno i bacanje ili ostavljanje otpadaka smeća i nečistoće po stepeništu ili drugim zajedničkim prostorijama u zgradi, kao i pušenje u liftu na stepeništu i u hodnika ma hodnicima zgrade.

Ukoliko se stanari ne pridržavaju ovih pravila predviđene su NOVČANE KAZNE u fiksnom iznosu od 8.000 dinara u skladu sa svim gore navedenim odredbama pomenutog zakona!

A ukoliko kao pravna lica obavljaju privrednu delatnost u zgradi protivno odredbama člana 13. i 15. ove odluke mogu biti kažnjeni iznosom od čak 50.000 dinara!

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 10.000 dinara kazniće se upravnik, odnosno PROFESIONALNI UPRAVNIK ukoliko:

  • ne obezbedi ažuran spisak stanara istaknut na vidnom mestu u zgradi
  • ukoliko se ne stara da stanovi budu obeleženi brojevima
  • ne obezbedi stanarima ključeve od ulaznih vrata i zajedničkih prostorija zgrade
  • i ne obezbedi osvetljenje stepeništa i hodnika noću, ako u zgradi ne postoji uređaj za automatsko osvetljavanje.

Pomenuta Odluka o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zaječara stupila je na snagu 8. septembra 2017 godine.

1 KOMENTAR

  1. A sta cemo sa gradjanima u naselju Visnjar gde vecina ne placa smece jer im je jeftinije da bacaju u Timok. Vecina se pravda da su im tu samo vikendice a kad bi se izvrsila provera po adresi videcete da se svi vode na tim adresama u licnim kartama. Na taj nacin i grad gubi mnogo para a gubi ih jos na jedan nacin npr.moja kuca ima 95 kv a znam na stotine kuca koje imaju po 300 kv i placaju manje nego ja. Gde je tu logika da ja placam 760 din a mnogi od 300 kv placaju po 400 dinara. Kad ce takvima a ima ih 50% da se stane na put.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here