Kultura

Zaječarski „Koreni“ nastupili na Međunarodnom festivalu folklora u Vidinu

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
FOTO: Perislav Ducić

Članovi zaječarskog Centra za tradicionalnu umetnost “Koreni” učestvovali su na 12. Međunarodnom festivalu folklora “Tanci kraj Dunava” u Vidinu. Manifestacija promoviše i čuva kulturnu baštinu zemalja učesnica i uspostavlja trajnu kulturnu saradnju ansambala iz Bugarske, Rumunije i Srbije.

Deo raskošne srpske tradicije, “Koreni” su od 28. do 30. juna u Bugarskom gradu Vidin pokazali spletom igara i umetničkom koreografijom Perislava Ducića.

FOTO: Perislav Ducić

Publika je bila oduševljena instrumentalistom na kavalu Milanom Ducićem, koji studira u Plovdivu, a pored njega u programu su učestvovali i igrači, pevači i instrumentalisti uz Turn Severina u Rumuniji i iz Vidina, grada domaćina.

FOTO: Perislav Ducić

Festival se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vidina Ognjana Cenkova i promoviše Dunav, reku koju spaja narode u pograničnom području naše tri države.

FOTO: Perislav Ducić

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika opštine Vidin Ventsi Paskov, regionalni guverner Albena Georgieva, sekretar Kulturnog centra “Tsviat 1870” Liubomir Iliev, arhimandrit Samuil.

izvor: CTU Koreni

Dodaj komentar