fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Zaječarski Dečiji centar svojim komadom „Drug nije meta“ predstavio se publici u Gračanici (VIDEO)

Dečiji centar Zaječar je protekle nedelje bio gost dečijeg pozorišnog festivala „Biberče 2016“ u Gračanici.

Festival je organizovao Teatar „Geto“ iz Gračanice, a članovi Dečijeg centra publici su se predstavili prve večeri festivala predstavom „Drug nije meta“.

Kako kaže Selena Ristić Vitomirović, predsednica Dečijeg centra, festival je napravljven u želji da mališanima u Gračanici podari osmeh i radost.

„Mi smo dobili aplauze, ali ne i osmehe, već suze. Zapravo, govorili smo surovu istinu o vremenu koje deci oduzima osmehe, o vremenu koje deci oduzima živote. Mi verujemo da je Aleksin zakon jedini pravi način da se nasilju stane na put. Dečiji centar je predstavom „Drug nije meta“ preneo poruku, i nastaviće i dalje to da čini. Iz tog razloga, dogovorili smo se da i u narednom periodu gostujemo sa nekim drugim komadima u Gračanici, Lapljem selu i još jednom gradu“, istakla je Ristić Vitomirović i dodala:

„Velika je stvar za decu koja su posetila Graćanicu, naročito za onu koja na Kosovu nisu nikada bila. Zapravo smo na taj način razbili predsrasude da će se nešto loše desiti, što zapravo nije tačno. Mi smo izuzetno bili prihvaćeni“.

Selena Ristić Vitomirović kaže da će se već naredne nedelje Dečiji centar, komadom „Autobiografija“ Branislava Nušića, predstaviti publici u Leskovcu.

„Iduće nedelje posetićemo Leskovac, zapravo svojim komadom „Autobiografija“ Branislava Nušića predstavićemo se tamošnjoj publici na festivalu „Scenskih minijatura“. Njihovi gosti bićemo dva dana i radujemo se tome“, kaže Ristić Vitomirović.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar