fbpx
Društvo

Zaječarski arhiv obeležio Mitrovdan (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Istorijski arhiv Timočke krajine u Zaječaru obeležio je slavu Mitrovdan. U prisustvu zaposlenih, brojnh zvanica i prijatelja obavljeno je sečenje slavskog kolača.

Direktor zaječarskog arhiva Velibor Todorov, istakao je da zaposleni u ovoj ustanovi Mitrovdan obeležavaju od 1979. godine.

Velibor Todorov / FOTO: zajecaronline.com

“Verni smo tradiciji i ponašamo se u skladu sa tim.  Ovo je dobar povod da se okupimo sa prijateljima, penzionerima i  sa svima sa kojima u toku godine sarađujemo i istražujemo našu istoriju i istoriju Timočke krajine. Zadovoljni smo jer u našim redovima imamo i nove kadrove što znači da je život i rad u ovoj ustanovi intenzivan i da se nastavlja”, rekao je Todorov.

Prema rečima Todorova, u proteklih godinu dana urađeno je niz projekata koji su zaposlenima poboljšali uslove rada.

FOTO: zajecaronline.com

“Svake godine konkurišemo s puno projekata kod Ministarstvu kulture, a ove godine su nam odobrena 4 projekta. Uslove rada  stalno poboljšavamo. Dosta toga smo do sada uradili, a naš cilj je rad na izdavanju publikacija, izložbama, kao i na obeležavanju jubileja”, kaže Todorov.

Prema Todorovim rečima, zaposleni u zaječarskom arhivu se trude da organizuju brojna dešavanja.

“U narednom periodu planiramo da priredimo izložbu povodom  obeležavanja 100 godina Fudbalskog kluba Timok. Predstoji nam nastavak publikacije o generalu Coloviću, druga edicija, kao i publikacija koja će izaći do kraja godine o rukopisu koji se čuva u našoj arhivi i stanovništvo knjaževačkog okruga”, naglasio je direktor ove institucije.

FOTO: zajecaronline.com

Ovogodišnji kolačar Lela Jovanović kolač  je predala Miljanu Ćiriću.

Zaječarski arhiv će i u narednom periodu posvećivati pažnju očuvanju kulturnog nasleđa Zaječara i Timočke Krajine, istakao je Todorov.

Dodaj komentar