fbpx

Zaječarski arhiv obeležio Mitrovdan (FOTO)

Preporuka:

Vreme je za kalendare i reklamni materijal za 2020. godinu

Na kraju stare i početku Nove godine, kalendar je obično prva stvar koje se svaki domaćin seti da nabavi...

Preminuo talentovani mladi srpski fizičar

Dvadeset dvogodišnji Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, rodom iz Majdanpeka, preminuo je od teške bolesti,...

Ukrao automobil i zamenio registarske tablice

U Knjaževcu je policija uhapsila muškarca zbog krađe automobila i falsifikovanja isprave. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su...
- Reklama -

Istorijski arhiv Timočke krajine u Zaječaru obeležio je slavu Mitrovdan. U prisustvu zaposlenih, brojnh zvanica i prijatelja obavljeno je sečenje slavskog kolača.

Direktor zaječarskog arhiva Velibor Todorov, istakao je da zaposleni u ovoj ustanovi Mitrovdan obeležavaju od 1979. godine.

Velibor Todorov / FOTO: zajecaronline.com

„Verni smo tradiciji i ponašamo se u skladu sa tim.  Ovo je dobar povod da se okupimo sa prijateljima, penzionerima i  sa svima sa kojima u toku godine sarađujemo i istražujemo našu istoriju i istoriju Timočke krajine. Zadovoljni smo jer u našim redovima imamo i nove kadrove što znači da je život i rad u ovoj ustanovi intenzivan i da se nastavlja“, rekao je Todorov.

Prema rečima Todorova, u proteklih godinu dana urađeno je niz projekata koji su zaposlenima poboljšali uslove rada.

FOTO: zajecaronline.com

„Svake godine konkurišemo s puno projekata kod Ministarstvu kulture, a ove godine su nam odobrena 4 projekta. Uslove rada  stalno poboljšavamo. Dosta toga smo do sada uradili, a naš cilj je rad na izdavanju publikacija, izložbama, kao i na obeležavanju jubileja“, kaže Todorov.

Prema Todorovim rečima, zaposleni u zaječarskom arhivu se trude da organizuju brojna dešavanja.

„U narednom periodu planiramo da priredimo izložbu povodom  obeležavanja 100 godina Fudbalskog kluba Timok. Predstoji nam nastavak publikacije o generalu Coloviću, druga edicija, kao i publikacija koja će izaći do kraja godine o rukopisu koji se čuva u našoj arhivi i stanovništvo knjaževačkog okruga“, naglasio je direktor ove institucije.

FOTO: zajecaronline.com

Ovogodišnji kolačar Lela Jovanović kolač  je predala Miljanu Ćiriću.

Zaječarski arhiv će i u narednom periodu posvećivati pažnju očuvanju kulturnog nasleđa Zaječara i Timočke Krajine, istakao je Todorov.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: