Naslovna Vesti Društvo ZAJEČARSKA GIMNAZIJA – škola u kojoj se matematika VOLI I ŽIVI (VIDEO)

ZAJEČARSKA GIMNAZIJA – škola u kojoj se matematika VOLI I ŽIVI (VIDEO)

0

Ako je sudeći po uspesima koje njeni učenici iz godine u godinu postižu na brojnim takmičenjima, možemo zaključiti da je zaječarska Gimnazija škola u kojoj se matematika voli i živi.

Iako su bez puno muke uspeli da se plasirajući na republičko takmičenje, ovi sjajni učenici tvrde da su rad, red i disciplina, ali i talenat presudni za postizanje izvanrednih rezultata. I da im ovakva takmičenja pomažu da kasnije ostvare jedan viši cilj- i upišu neki fakultet prirodnih nauka.

„Učestvovala sam na međuokružno takmičenje iz matematike. Nisam osvojila nagradu, ali mi ovakva takmičenja pomažu za dalji uspeh. Upisaću fakultet koji ima veze sa matematikom, svakako“, istakla je Marijana Cvetković učenica odeljenja IV4 zaječarske Gimanzije.

„Prvo mi je učešće na takmičenju u srednjim školama i osvojio sam drugu nagradu. Spremali smo se sa profesorkom Natašom i očekivao sam dobar plasman…ali možda ne baš drugu nagradu“, rekao je Milutin Nikodijević učenik odeljenja I4.

“ Spremali smo se 2, 3 nedelje po 3, 4 sata i bila je jako dobra priprema. Naravno učestvovaću i u narednim godinama na takmičenjima kako bih uspeo da se oslobodim prijemnog prilikom upisa na fakultet“, kaže Petar Vasiljević učenik odeljenja I4.

Ponosan na uspeh svojih učenika, direktor zaječarske Gimnazije Srđan Stanojević ističe da oni nastavljaju sa nizom sjajnih rezultata.

“ Mogu da kažem da sam izuzetno ponosan na naše učenike i nastavnike koji rade sa njima. Jer iz godine u godinu oni ostvaruju sve bolje rezultate. Mi u proseku imamo pd 10 do 15 nagrada svake godine iz gotovo svih predmeta koje izučavamo u školi. Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo takvu decu i takve nastavnike“, kaže Srđan Stanojević direktor Gimnazije Zaječar.

Direktor Stanojević najavio je brojna takmičenja u narednom periodu na kojima će učestvovati učenici zaječarske Gimnazije.

Pored učešća na okružnom iz istorije i biologije, čak devetoro gimnazijalaca plasiralo se na državno takmičenje iz fizike koje će 25. marta biti održano u Kladovu.

Pogledajte prilog „Online televizije“!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here