Društvo

Zaječarska Gimnazija među 10 škola učesnica u projektu „FOSTERING A BETTER UNDERSTANDING OF THE USA“

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: http://www.gimza.edu.rs/kategorija/novosti/

Gimnazija Zaječar je jedna od deset škola iz Srbije koja je u učestvovala u projektu FOSTERING A BETTER UNDERSTANDING OF THE USA. U pitanju je onlajn program koji se fokusira na društvo, kulturu i vrednosti SAD-a uz korišćenje engleskog jezika uz podršku ambasade SAD-a u Beogradu.

Tim jedne škole činila su 4 učenika, po jedan iz svakog razreda, a zaječarsku Gimnaziju su predstavljali Pavle Vasilijević I-4, Vuk Jevtić II-4, Petra Stavrov III-3, Katarina Dimitrijević IV-1 i Slobodanka Stanković Petrović kao mentor.

Projekat se sastojao od osam modula o istoriji, kulturi, obrazovanju, politici, simbolima, hrani, praznicima i sportu koji su realizovani dva puta nedeljno od 1.11.2021. do 1.12.2021, 7.12. 2021. je organizovan kviz, a učenici su dobili sertifikate o učešću. Tokom ovih časova koji su osmišljeni kao niz zanimljivih i interaktivnih aktivnosti sa ciljem da podstaknu učenike da diskutuju o određenoj temi, postavljaju pitanja i razmenjuju iskustva sa moderatorima i vršnjacima na engleskom jeziku, učenici su dobili priliku da unaprede svoje jezičke veštine, prošire znanje o Sjedinjenim Američkim Državama, unaprede digitalne kompetencije korišćenjem inovativnih onlajn aplikacija i alata, unaprede veštine rada u timu i steknu iskustvo i ideje za buduće projekte.

Dodaj komentar