fbpx
Kultura

Zaječarci na Sajmu „Jednaki“ u Beogradu

U Beogradu je održan drugi po redu Sajam J=DNAKI koji je imao za cilj da pokaže da su jednakost i uvažavanje različitosti nešto bez čega ovo društvo ne može da se razvija na pravi način.

Na pomenutom sajmu u petak, 25. oktobra izveden je i Inkluzivni baletski performans „Kad umeš da voliš i sanjaš“, realizovan u saradnji Udruženja „L DOWN“ i škole džez baleta „Dečijeg centra“ iz Zaječara.

Autentičnost u izrazu dala je autorka teksta Irena Milkić, članica udruženja L DOWN. Muzički aranžman i produkciju svih pesama i tekstova potpisuju Zoran Mladenović i Marija Marković profesorka džez baleta. Pesmu „A što ti je mila kćeri“ u izvođenju Olivere Katerine, u prepevu i produkciji uradili su Marija Marković i Zoran Mladenović.

Udruženje L- DOWN prošle godine na 1. Sajmu „JEDNAKI“ predstavilo je svoje radove i imalo je zapažen nastup.

„Ove godine nakon zajedničkog nastupa deca su učestvovala u muzičkoj radionici koju je organizovao VIS Nebograd iz Beograda, predstavljajući primenu VR naočara u muzici, pod sloganom „Muzika za sve“.

Tokom Sajma kroz brojne radionice, kulturno-umetničke programe, okrugle stolove i slično, osobe sa invaliditetom predstavile su svoj rad i rad svih Saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz cele Srbije, uz učešće gostiju iz zemalja regiona“, kažu u zaječarskom „Dečijem centru“.

Cilj Sajma bio je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana.

 

Dodaj komentar