fbpx
Izdvajamo Sport

Zaječarci na najjačem Međunarodnom kik boks turniru

Foto: Radio Magnum

Zaječarci Nikola Milenković i Aleksandar Milivojević predstavljaće naš grad na jednom od najjačih turnira u kik boksu na Balkanu „Balkans best figters“ koji će ove godine biti održan u Nišu. Reč je o međunarodnom takmičenju koje okuplja najbolje evropske kik boks borce.

Posle višemesečnih priprema, Nikola i Aleksandar iz kik boks kluba „Fight team 019″, ovog vikenda putuju u Niš, gde će predstavljati svoj klub i zemlju na Međunarodnom turniru „Balkans best figters“ koji okuplja najbolje borce sa Balkana.

„Nastavljamo sa treninzima i pripremama, bliže se nova prvenstva i par internacionalnih turnira na kojima planiramo da damo maksimum i ako to bude bilo dovoljno, vratimo se u Zaječar sa još nekom medaljom“, poručili su zaječarski kik bokseri „019 FIGHT TEAM-a“..

Ovaj međunarodni turnir okupiće najbolje evropske kik boks borce iz Srbije, Slovačke, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Grčke, Bosne i Hercegovine. Organizator ove sportske manifestacije Srđan Radulović podsetio je da je prošle godine je na ovom turniru snage odmerilo oko 700 učesnika iz 11 država.

„Očekujemo jaku konkurenciju. Po sadašnjim najavama sve ekipe će doći u još jačem sastavu. Ne mogu nikoga da izdvojim, sve su to dobri borci.  Prošle godine su Mađari bili odlični. Očekujem i ove godine pravi spektakl“, izjavio je Radulović za medije.

Ove godine se očekuje veći broj učesnika, možda čak i veći broj država. Turnir je otvorenog tipa, pa je čak i Egipat prijavio svoje borce.

Zaječarski klub „Fight team 019″ predstavljaće dvojica najiskusnijih i najtrofejnijih takmčara.

„Spremno čekamo predstojeći vikend gde ćemo se boriti na jednom od najboljih međunarodnih turnira u svojim kategorijama. „Balkans best figters“ je jedan od najjačih turnira u kik boksu na Balkanu kako po broju takmičara, broju zemalja koje učestvuju, tako i po organizaciji“, kažu Nikola i Aleksandar.

Četvrti Međunarodni „Balkans best figters“, ove godine se održava u Nišu od 15. do 17. novembra. Ovo je jedan od najjačih turnira u kik boksu na Balkanu kako po broju takmičara, broju zemalja koje učestvuju, ali i po organizaciji. Biće održan u hali Mika Antić i imaće humanitarni karakter.

Program takmičenja

Okupljanje takmičara zakazano je za petak 15. novembar, kada će biti obavljeno merenje. Već sledećeg dana 16. novembra, od 10 časova počinju borbe, na četiri borilišta. Nadmetaće se i u nedelju 17. novembra do 20 časova, kada će biti poznati osvajači medalja i titula četvrtog po redu Balkans best figters-a.

Foto: Radio Magnum

Dodaj komentar