fbpx
Društvo Izdvajamo

Zaječarac preminuo od posledica korona virusa u bolnici u Nišu

Kako je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić objavio na svom fejsbuk profilu, muškarac, starosti 37 godina, preminuo je od posledica virusa korona u bolnici u Nišu. Danas nemamo novih slučajeva zaraze, dok se pčekuju rezultati za 174 testirane osobe.

Ova situacija pokazuje da smrtonosni ishod uzrokovan ovim virusom nažalost nije zaobišao naš grad i poziva nas na oprez i odgovornost.

Sa danas poslatuh 35 uzoraka, očekuju se rezultati testova za čak 174 osobe na području grada Zaječara.

Ovakva situacija, kako kaže Ničić, primorala je ŠVS na razmišljanje o daljim merama u cilju sprečavanja širenja ovog virusa, pa će se u četvrtak održati zajedniči sastanak načelnika zaječarskog i borskog upravnog okruga, na kom će se razmatrati uvođenje vanredne situacije.

“Evidentno nepoštovanje uvedenih mera dovelo je do ove situacije. Mere su uvedene ne zato što je to nečiji hir, već radi zaštite svih nas i našeg grada. Uz konsultacije sa stručno-operativnim timom, razmotrićemo uvođenje vanredne situacije”, napisao je Ničić na svom profilu na fejsbuku.

On je naglasio da je očigledno mehaniam samosvesti, molbi, apela i kažnjavanja bio neuspešan, te da će ovaj korak biti iznuđen.

Dodaj komentar