Sport

ZAJEČARAC MILOŠ JOVANOVIĆ – JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH PIONIRA ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE!!! (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Miloš Jovanović iz Zaječara, pionir odbojkaškog kluba „Timok“ jedan je od trideset trojice najperspektivnijih pionira odbojkaške reprezentacije Srbije.

miloš ok timok

Kao tako uspešan,  pre par dana dobio je poziv da učestvuje na probni trening muške pionirske reprezentacije koju u narednom periodu očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

poziv odbojka Miloš

Prilika da možda jednog dana zaigra za selekciju, jedna je od retkih koja se pruža samo najboljima i pokazatelj je da se Milošev talenat, ali i rad  i treniranje u nekada nemogućim uslovima na kraju ipak moraju isplatiti.

„Prvo sam išao na pripreme, Miloš Jovanović

Poziv upućen Jovanoviću da se 29.marta ove godine javi Ognjenu Buliću, prvom treneru pionirske reprezentacije Srbije, obradovala je sve u klubu, a posebno trenera odbojkaškog kluba „Timok“ Miloša Vučkovića.

On se iskreno nada da će nakon proslavljenog reprezentativca Dragana Stankovića iz Zaječara, njegov imenjak postati još uspešniji  i jednog dana zaigrati na evropskom prvenstvu.

“ Mislim da je ovaj poziv za našeg pionira samo dokaz mukotrpnog rada i odricanja ljudi koji se bave organizacijom u klubu.

Sve je ostalo na obećanjima. Na treningu je danas samo 6 igrača, jer se desetorica njih plasirala za Tehničku školu na državno prvenstvo srednjih škola, među 9 najboljih ekipa u zemlji“, istakao je trener Vučković.

Uslovi u kojima ovi talentovani momci treniraju i dalje su na nezavidnom nivou, ali ih to ne sprečava da daju svoj maksimum i potrude se da u životu postignu nešto više.

„Pomoć prijatelja mnogo znači. Mi smo odigrali već 9 kola u prvoj ligi iako nam ni jedan dinar odobrenog programa nije prebačen.

Klub treba da snosi troškove dolaska i odlaska.“, napominje Vučković.

Da podsetimo, odbojkaši zaječarskog „Timoka“ trenutno su u drugom rangu takmičenja i igraju prvu saveznu ligu. Kadeti i juniori plasirali su se na državno prvenstvo srednjih škola, dok je Miloš jedan od trideset trojice najboljih pionirskih igrača…

Sve ovo dovoljan je pokazatelj da se u klubu zaista marljivo radi, pa trener Vučković najavljuje da će nastaviti da bodre igrače da treniraju bolje, kako bi sledeće godine iznedrili ne jednog već trojicu Miloša.

Pogledajte prilog „Online televizije“!!!

Dodaj komentar