fbpx
Kultura

Zaječarac Milan Ducić osvojio II nagradu na festivalu u Bugarskoj

Subota, 11. maj 2019. godine biće upisana u hronici Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni” kao dan kada su članovi umetničkih ansambala ovog udruženja ostvarili uspešne nastupe na čak tri različite manifestacije.

Solista na kavalu Milan Ducić, član Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni” osvojio je II nagradu na Festivalu ” Zablejalo mi agance” u Velikom Trnovu u Bugarskoj.

Podsećamo, mladi Ducić je nedavno učestvovao na koncertu “Mistika prostora” koji jue doržan u Kolacu u Beogradu.

Na koncertu su tom prilikom nastupili istaknuti vokalni i instrumentalni solisti, pevačke grupe i svirači na tradicionalnim instrumentima. Milan je u ovom programu učestvovao kao solista na kavalu i gajdama uz pratnju Krstemira Krsteva na bubnju.

11. maja u Bugarskoj Omladinski folklorni ansambl je gotovo istovremeno imao svoj upešan nastup kao gost manifestacije “Molitva pod Midžorom” koja je održana u mestu Balta Berilovac podno Stare planine.

U ranim večernjim satima istoga dana, Rekreativna grupa je svojom interpretacijom koreografija “Igre iz centralne Srbije” i “Vlaške igre” oduševila posetioce Međunarodnog festivala folklornih klubova i rekreativnih grupa koji je održan u Montani – Republika Bugarska.

FOTO: Centar za tradicionalne umetnosti “Koreni”

 

Dodaj komentar