fbpx

Zaječarac Marko Milović prvi na Regionalnom takmičenju iz informatike

Preporuka:

CK Zaječar: Starost nije prepreka za druženje i nova znanja

U okviru Programa brige o starima Crvenog krsta Srbije, tokom januara 2020. godine započeo je sa radom Klub 65+....

Karavan „Oslobođenje“ stiže u Zaječar

Promotivni karavan Srpskog pokreta Dveti pod nazivom "Oslobođenje" u petak, 28. februara stiže u Zaječar. U okviru zajedničke kampanje bojkota...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...
- Reklama -

Marko Milović, učenik odeljenja V-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara osvojio je prvo mesto na Regionalnom takmičenju iz informatike, i time izborio plasman na Državno takmičenje koje će biti održano 19. maja u Beogradu.

Retki su oni kojima matematika, informatika i fizika idu od ruke, ali uvek ima mladih ljudi koji uživaju u tome. Jedan od njih svakako je i dvanaestogodišnji Marko Milović, učenik odeljenja V-2, osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara.

Marko je proteklog meseca pokazao zavidno znanje iz informatike i zablistao na Regionalnom takmičenju koje je održano u Beogradu. Time je ovaj osnovac obezbedio plasman na Državno takmičenje koje će biti održano 19. maja u Beogradu.

Marku će se u Beogradu na pomenutom takmičenju pridružiti i zaječarac Aleksa milenović, učenik šestog razreda, ali i knjaževčanin Vasa Krstić ( 7. razred) i Aleksa Paunović (7. razred9 i Stefan Bogosavljević (5.razred) iz Negotina.

Marko će ujedno predstavljati svoju školu i na Matematičkoj olimpijadi 25. maja u Beogradu.

FOTO: O.Š. „Ljuba Nešić“ Zaječar

Podsetimo, Marko Milović je dvostruki šampion Dopisne olimpijade iz matematike, a na 9. „Arhimedesovoj internet olimpijadi“ početkom decembra 2018. godine osvojio je PRVO mesto.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: