Društvo

Zaječarac Marko Milović prvi na Regionalnom takmičenju iz informatike

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Marko Milović, učenik odeljenja V-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara osvojio je prvo mesto na Regionalnom takmičenju iz informatike, i time izborio plasman na Državno takmičenje koje će biti održano 19. maja u Beogradu.

Retki su oni kojima matematika, informatika i fizika idu od ruke, ali uvek ima mladih ljudi koji uživaju u tome. Jedan od njih svakako je i dvanaestogodišnji Marko Milović, učenik odeljenja V-2, osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara.

Marko je proteklog meseca pokazao zavidno znanje iz informatike i zablistao na Regionalnom takmičenju koje je održano u Beogradu. Time je ovaj osnovac obezbedio plasman na Državno takmičenje koje će biti održano 19. maja u Beogradu.

Marku će se u Beogradu na pomenutom takmičenju pridružiti i zaječarac Aleksa milenović, učenik šestog razreda, ali i knjaževčanin Vasa Krstić ( 7. razred) i Aleksa Paunović (7. razred9 i Stefan Bogosavljević (5.razred) iz Negotina.

Marko će ujedno predstavljati svoju školu i na Matematičkoj olimpijadi 25. maja u Beogradu.

FOTO: O.Š. „Ljuba Nešić“ Zaječar

Podsetimo, Marko Milović je dvostruki šampion Dopisne olimpijade iz matematike, a na 9. „Arhimedesovoj internet olimpijadi“ početkom decembra 2018. godine osvojio je PRVO mesto.

Dodaj komentar