Društvo

Zaječarac Luka Rodić dobitnik Povelje “Dositej Obradović”

Luka Rodić
foto: OŠ Ljuba Nešić

Učenik zaječarske Osnovne škole “Ljuba Nešić”, Luka Rodić, dobitnik je Povelje “Dositej Obradović“ koja se dodeljuje za izuzetne rezultate u prethodnoj godini!

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je na svečanoj akademiji „Učitelj Dositej“ u Narodnom pozorištu u Beogradu povelje, koje nose ime po ovom prosvetitelju, pojedincima i institucijama za postignute izuzetne doprinose u oblasti prosvete u 2023. godini. Među dobitnicima bio je i učenik sedmog razreda OŠ “Ljuba Nešić”, Luka Rodić.

“Verujem da za svakog od dobitnika ova povelja predstavlja čast i dodatnu motivaciju u budućem radu. Naši prosvetni radnici su, po uzoru na Dositeja, izabrali svoj poziv i posvetili se podučavanju novih generacija. Želim da vam zahvalim za svakodnevni trud, strpljenje, razumevanje i podršku koje pružate svojim učenicima i studentima“, rekla je ministarka.

“Sa ponosom objavljujemo da je učenik sedmog razreda naše škole Luka Rodić dobitnik Povelje ”Dositej Obradović” koju dodeljuje Ministarstvo prosvete”, saopštavaju iz OŠ “Ljuba Nešić”.

Povelja se dodeljuje pojedincima i ustanovama obrazovanja i vaspitanja kao priznanje za dosadašnje rezultate i podstrek za dalje uspehe. Svečanu akademiju „Učitelj Dositej“ organizovala je Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Čestitamo Luki na ovoj prestižnoj nagradi i želimo mu puno uspeha u daljem školovanju!

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar