fbpx
Društvo Izdvajamo

Zaječar: U zgradi nekadašnje televizije, ponovo televizija

Zgrada nekadašnje Radio-televizije Zaječar u ulici Ljuba Nešić 38, od gašenja televizije „Best“ 2016. godine je napuštena i ruinirana. Posle nekoliko pokušaja da u nju bude smešten Press centar Gitarijad, ili čak izmeštene pojedine Gradske službe, u zgradi nekadašnje televizije će ipak ponovo raditi televizija.

Deo zgrade od 260 kvadrata (od 1200 m2) nekadašnje Radio-televizije Zaječar od 6. juna 2019. zakupila je Radio televizija Majdanpek, koja je u suvlasništvu zaječarske produkcije „Zamedia“.

Ugovor je zaključen između pomenutog zakupca i Grada Zaječara na period od 10 godina, sa pravom produženja za još tri godine.

Umesto pune cene od 109.200 dinara zakupac će plaćati samo 30% od pune cene, odnosno 32.760 dinara, a sve na osnovu Odluke o davanju u zakup prostorija grada Zaječara i zaključku Gradskog veća III br. 361-6/2019,

Članom 6. pomenutog ugovora zakupac će imati pravo da investira u održavanje zakupljenog prostora uz prethodno odobrenje Gradske uprave, i u tom slučaju kirija će biti umanjena najviše 50% na period koji odgovara visini uloženih sredstava. Zakupac pritom, može biti na osnovu ugovora i oslobožen plaćanja kirije za period dok traju radovi, ali ne duže od 6 meseci.

Podsećamo, na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medija produkcijska kuća „Zamedia“ i Radio televizija Majdanpek iz budžeta Zaječara dobile su 2.300.000 dinara, odnosno oko 1/4 ukupnog budžeta namenjenog za medije.

Pogledajte sadržaj Ugovora o zakupu:

 

4 komentara

  • Radio Televizija Majdanpek sa sedistem u Zajecaru. Bravo, pored toliko dobrih novinara u Majdanpeku, prezece se zajecarsku zurnalisti, ili mozda, sledi iznajmljivanje stanova. Majdanpek, je kao, dobro prosao sa kirijom, a koliko ce u privatne dzepove i da li ce, o tome mozemo samo da naslucujemo

  • Biće ovde posla za istražne organe kada prođe ovo nazadnjačko ludilo . Neće biti zaobiđena ni večita Cica Lukić !!!

Dodaj komentar