fbpx
Izdvajamo Sport

Zaječar pobedio Pirot u „Sportskom izazovu 2019“

FOTO: zajecaronline.com

Zaječar je bio bolji i pobedio ove godine Pirot u „Sportskom izazovu“. U ovoj sportskoj manifestaciji Zaječar je imao više učesnika.

U Zaječaru i Pirotu održan je “Sportski izazov”, u kom je pobedio Grad Zaječar. U Zaječaru je vežbalo 6.624 građana, što čini 11,14% od ukupnog broja stanovništva, dok je u Pirotu učestvovalo 5.964 građana, što čini 10,29% od ukupnog broja stanovništva.

FOTO: zajecaronline.com

Takmičari, rekreativci, ljubitelji sporta i članova različitih sportskih klubova uzeli su učešće danas u „Sportskom izazovu“. Reč je o manifestaciji koja ima za cilj promociju zdravog života.

„Sportski izazov 2019“ organizuje se u okviru Evropske nedelje sporta. Tim povodom u centru Zaječara građani učestovali u bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti minimum 15 minuta i probali različite vrste sportova koje su promovisali lokalni sportski klubovi. Najviše su učestvovali najmlađi Zaječarci.

FOTO: zajecaronline.com

Zainteresovani su mogli da učestvuju u igranju tenisa, basketa, fudbala, odobojke, šaha i mnogih drugih sportskih disciplina. Takođe, učesnici mogli su da se oprobaju u karateu, džudou i streljaštvu.

FOTO: zajecaronline.com

„Streljaštvo u Zaječaru postoji preko 130 godina. Svi zainteresovani za streljaštvo i streličarstvo mogu da dođu u prostorijama kluba na zaječarskoj Kraljevici i upoznaju se sa ovim sportom. Najmlađi koji treniraju su uzrast od 11 godina. Oni na treninzima uče da pucaju, da koriste luk i strelu i kakav stav treba pri tome da imaju. Mogu da treniraju i rekreativci i radne organizacije, tako da sarađujemo sa svima.

Streličarski klub postoji od pre 6 godina i jedini je u ovom delu istočne Srbije. Svi zainteresovani mogu da dođu utorkom, sredom i četvrtkom od 16.30 do 19.30 sati“, kaže Dragoslava Đokić iz Sportskog streljačko-streličarskog kluba „Timok 1887“ u Zaječaru.

Sportski streljačko-streličarski klub „Timok 1887“ Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Ova manifestacija jeste cilj da privuče još više mladih da se bave sportom, istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Grad Zaječar je grad sporta i ja to sa zadovoljstvom uvek ističem. Ova manifestacija jeste cilj da privuče još više mladih da se bave sportom. U našem gradu imamo sve bolje uslove kada je u pitanju sport.

Sportska infrastruktura je sve bolja i u ovoj godini imali smo niz sportskih manifestacija. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu koji je prepoznao Zaječar kao grad koji ulaže u sport i već drugi put organizuje ovu manifestaciju u našem gradu“, rekao je Stanković.

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara; FOTO: zajecaronline.com

Jedan od najtrofejnijh klubova u Zaječaru, jeste Rukometni klub „Zaječar 1949“.

„U godini kada obeležavamo 70 godina igranja rukometa u Zaječaru, klub se ponovo vraća na stare staze uspeha. Pored domaćih takmičenja, ovaj klub učestvuje i u evropskim takmičenjima. Cilj je da u godinama koje su pred nama, ovaj klub ponovi najsjajnije trenutke koji se ogledaju u četvorostrukom osvajanju duple krune. Takođe, i naša muška ekipa se takmiči. Imamo u svojim redovima i reprezentativke Srbije – u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji“, poručila je Elena Šaronić, kapiten RK „Zaječar 1949“.

Elena Šaronić, kapiten RK „Zaječar 1949“; FOTO: zajecaronline.com

Podsećamo, 2017. godine Piroćanci su pobedili Zaječarce u „Sportskom izazovu“, stekavši veliku prednost već u prvaom satu borbe. Ove godine Zaječar je pobedio Pirot.

„Veliko mi je zadovoljstvo da vidim pre svega mlade da se bave sportom i da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji. Među njima su budući sportisti, koji će jednog dana predstavljati naš grad“, kaže Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza Grada Zaječara.

Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza Grada Zaječara; FOTO: zajecaronline.com

U revijalnom delu programa na gradskom trgu nastupili su članovi KUD-a „Zora“ iz Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Takođe, učesnici su mogli da se oprobaju u igri „Potraga za blagom“, a za to je bilo potrebno poznavanje istorije.

FOTO: zajecaronline.com

Evropska nedelja sporta trajaće do 30. septembra. Tokom čitave nedelje u više od deset gradova u Srbiji planirani su različiti sportski događaji. Cilj je podizanje svesti građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima.

Manifestaciju organizuje Olimpijski komitet Srbije.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

K.M.

Dodaj komentar