Zaječar: Besplatna radionica programiranja za devojke u Prostoru za Pomak 20. i 21. aprila

0

U Zaječaru će prvi put biti održana dvodnevna radionica programiranja za devojke. Radionica ima za cilj da edukuje i osnaži devojke, kako bi ih bilo više u IT industriji. Radionica će biti održana 20. i 21. aprila 2019. godine u Prostoru za Pomak u Zaječaru.

Ova radionica je besplatna i pružiće mogućnost učešća za samo 10 devojaka iz Zaječara, Knjaževca, Majdanpeka, Bora, Boljevca, Sokobanje, Negotina i Kladova.

Rok za prijavu je 15. april 2019. a svi zainteresovani mogu se prijaviti na sajtu toc.rs.

„Prvi put u Zaječar dovodimo Rails Girls – globalnu inicijativu koja ima za cilj da što više devojaka edukuje i osnaži za delovanje u IT industriji. Radionica se bavi osnovama programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj veb aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku. Ukoliko imaš ideju kako da menjaš stvari u svojoj zajednici, a možeš to da realizuješ kroz aplikaciju ili veb sajt, dođi da naučiš nešto novo i zakoračiš u IT svet“, poručuju organizatori.

Radionica se sporvodi u okviru projekta „Novo doba digitalnog aktivizma“ koji realizuje Timočki omladinski centar, u okviru ZIman-ovog fonda za mlade, a u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here