fbpx
Društvo Izdvajamo

Za vikend dezinfekcija 9 zaječarskih sela

ilustracija / Foto: Boško Ničić-Facebook

U cilju sprečavanja širenja korona virusa u subotu,  počinje dezinfekcija sela na području Grada Zaječara, saopšteno je danas u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“.

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ će u subotu i nedelju, 4. i 5. aprila vršiti dezinfekciju devet sela sredstvom „natrijum hipohlorit“, koji, prema rečima nadležnih, nema nikakvog uticaja na životinje, kao ni na zdravlje ljudi.

Prema rasporedu preduzeća, sutra će biti dezinfikovane ulice u Jelašnici, Koprivnici, Maloj Jasikovi, Dubočanu i Glogovici, dok će u nedelju, dezinfekcija biti obavljena u Metrišu, Brusniku, Klenovcu i Tabakovcu.

Dezinfekcija seoskih ulica biće izvršena od 8 do 16 sati, a spisak ostalih zaječarskih sela u kojima će biti obavljena dezinfikacija, biće naknadno objavljen.

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je prilikom najave prskanja gradkih ulica da će visina i širina rasprašivanja biti od 5 do 8 metara i apelovao je na građane da u vreme zaprašivanja napuste svoja dvorišta kada primete da se dezinfekcija vrši.

„Molimo Vas, pošto ćemo zaprašiti bukvalno sve ulice i sokake u koje možemo ući, da u vreme zaprašivanja , kada vidite da se vrši, napustite svoja dvorišta i udaljite se, dok se zaprašivanje obavlja (10-15 minuta), da ne biste direktno udisali ovo sredstvo“, apeluje Ničić.

Dodaj komentar