Kultura

Za vikend 37. „Vražogrnački točak“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Etno festival „Vražogrnački točak“ biće održan u petak i subotu 09. i 10. avgusta 2019. godine u Vražogrncu kod Zaječara. Na tradicionalnoj 37. smotri narodnih običaja nastupiće brojna kulturno – umetnička društva, a posetioce očekuje raznovrstan program.

Pesme i narodne igre folklornih ansambala, izložbe domaće radinosti, pripremanje kulinarskih specijaliteta i promocija brojnih narodnih običaja očekuju sve one koji dođu u Vražogrnac.

Za petak 9. avgust od 17 časova najavljena je Izložba slika i Izložba domaće radinosti, koje će biti otvorene sve vreme trajanja manifestacije. U okviru kulturno-umetničkog programa učestvovaće: KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Kolo“ Doma Omladine iz Knjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.

U subotu 10. avgusta od 17 časova organizovaće se takmičenje u pripremi gulaša, a od 20.00 časova predstaviće se i: KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina, KUD „Rudna Glava“ Majdanpek i KUD „Rekovac“ iz Rekovca.

Organizatori „Vražogrnačkog točka“ su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar