fbpx

NOVA RADNA MESTA ZA OKO 650 LJUDI: Za ulaganje u Paraćin zainteresovani srpski i turski investitori(FOTO)

Preporuka:

Richie Ramone u Omladinskom centru

Prvi put, jedan od članova legendarnog pank rok benda "The Ramones", Richie Ramone, nastupiće u Zaječaru. Richie Ramone (Richard Reinhardt)...

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...

Fabrika Aptiv: Zbog velikog interesovanja „Dani otvorenih vrata“ ponovo u Zaječaru

S obzirom na veliko interesovanje građana, kompanija „Aptiv“ je donela odluku da u Zaječaru ponovo organizuje „Dane otvorenih vrata“. U...
- Reklama -

U industrijskoj zoni Zmič u opštini Paraćin u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 do sada su preduzeća „Class comerc“ i „Natura gusto“ ivestirala preko 400.000 evra.

A uz dosadašnju aktivnost preduzeća „Class comerc“ biće pokrenuta i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda poput pirinčanih kolača.

Prema najavama predsednika opštine paraćin Saše Paunovića u objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

“ Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta.

Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u „problem“ – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i trafostanice“, ističe Paunović.

FOTO: Glas Šumadije

On podseća da su predstavnici „Rimastera“ najavili zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: