Glas Paraćina

NOVA RADNA MESTA ZA OKO 650 LJUDI: Za ulaganje u Paraćin zainteresovani srpski i turski investitori(FOTO)

ilustracija

U industrijskoj zoni Zmič u opštini Paraćin u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 do sada su preduzeća “Class comerc” i “Natura gusto” ivestirala preko 400.000 evra.

A uz dosadašnju aktivnost preduzeća “Class comerc” biće pokrenuta i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda poput pirinčanih kolača.

Prema najavama predsednika opštine paraćin Saše Paunovića u objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

” Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta.

Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u “problem” – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i trafostanice”, ističe Paunović.

FOTO: Glas Šumadije

On podseća da su predstavnici “Rimastera” najavili zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar