fbpx

NOVA RADNA MESTA ZA OKO 650 LJUDI: Za ulaganje u Paraćin zainteresovani srpski i turski investitori(FOTO)

Preporuka:

U Srbiji 160 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 1.060 zaraženih i 28 umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 160 obolelih od korona virusa i pet novih smrtnih slučajeva,...

Danas sednica dva krizna štaba, potom obraćanje predsednika Srbije građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić održaće danas u 18 sati sednicu sa oba krizna štaba,...

Najnoviji izveštaj o korona virusu: Novih 111 zaraženih, još 3 smrtna slučaja

U Republici Srbiji je do 15 časova 2. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.171 potvrđen slučaj COVID 19. Od...
- Reklama -

U industrijskoj zoni Zmič u opštini Paraćin u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 do sada su preduzeća „Class comerc“ i „Natura gusto“ ivestirala preko 400.000 evra.

A uz dosadašnju aktivnost preduzeća „Class comerc“ biće pokrenuta i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda poput pirinčanih kolača.

Prema najavama predsednika opštine paraćin Saše Paunovića u objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

“ Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta.

Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u „problem“ – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i trafostanice“, ističe Paunović.

FOTO: Glas Šumadije

On podseća da su predstavnici „Rimastera“ najavili zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: