fbpx

Šveđani zakupljuju poslovni prostor u Paraćinu od 3.000 m2

Preporuka:

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...

Narodna verovanja na Sretenje

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas, 15. februara slave Sretenje Gospodnje, praznik posvećen unošenju Isusa Hrista u hram. Sretenje Gospodnje...

Richie Ramone u Omladinskom centru

Prvi put, jedan od članova legendarnog pank rok benda "The Ramones", Richie Ramone, nastupiće u Zaječaru. Richie Ramone (Richard Reinhardt)...
- Reklama -

Švedska kompanija „Rimaster“, proizvođač električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, zakupljuje poslovno proizvodni prostor u Paraćinu, sa namerom da u njemu zaposli 1.000 radnika.

Ugovor o zakupu potpisaće u ponedeljak, 16. decembra u Paraćinu predsednik opštine Saša Paunović i direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine Paraćin.

Reč je o objektu površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni „Zmič“, koju gradi opština, a „Rimaster“ je jedina firma koja se javila na oglas Skupštine opštine o zakupu objekta na sedam godina, po tržišnoj vrednosti, kažu iz Opštinske uprave Paraćin.

Izgradnja objekta koštaće više od 250 miliona dinara, gradi ga preduzeće „Grading“ a treba biti završen u maju iduće godine.

„Rimaster“ je u Paraćinu, započeo proizvodnju prošle godine u iznajmljenom prostoru, sa 40 radnika, „sada ih je oko stotinu“, a plan je „da u budućnosti u novom objektu, zaposli 1.000 radnika“, kažu u Opštinskoj upravi.

Podsećamo, krajem oktobra 2019. godine u Opštini Paraćin je počela izgradnja industrijskog parka u industrijskoj zoni vrednosti preko 2 miliona evra. Potom je objavljen i javni poziv za zakup zemljišta pod komercijalnim uslovima, gde su mogli da se jave svi zainteresovani.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Najbolje iz Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: