Društvo

U Boru dodeljeno 118 ugovora u programu subvencionisanja za povećanje energetske efikasnosti

dodela 118 ugovora
foto: bor.rs

U Boru dodeljeno 118 ugovora u programu subvencionisanja za povećanje energetske efikasnosti!

Grad Bor dodelio je danas 118 ugovora građanima koji su učestvovali u programu subvencionisanja za povećanje energetske efikasnosti stambenih zgrada, kuća i stanova.

Za realizaciju mera energetske efikasnosti opredeljeno je 22 miliona dinara. Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo je nešto više od 13 miliona a Grad Bor 9 miliona dinara.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na dodeli ugovora istakao je da su ovo veoma značajna sredstva za svako domaćinstvo. Ova praksa će biti nastavljena i narednih godina.

„Ovaj program država je pokrenula još pre tri godine, a Grad Bor je još te prve godine bio učesnik. Iz godine u godinu odvajamo sve veća finansijska sredstva. Ove godine ugovore je dobilo 168 naših sugrađana koji su uz podršku grada, države i resornog ministarstva dobili mogućnost da rade na unapređenju energetske efikasnosti. Ono što mi je drago je da građani prepoznaju koliko je značajno ulaganje u energetsku efikasnost. Rezultat toga je sve veći broj prijava na raspisan konkurs“, dodao je Milikić.

U ponudi su bile mere zamena stolarije, ugradnja fasade, zamena krovnog pokrivača, ugradnja solarnih panela, zamena cevne mreže, ugradnja toplotnih pumpi i zamena peći kotlom na pelet.

ZaječarOnline/bor.rs/O.B.

Dodaj komentar