Najbolje iz Paraćina

Potpisan ugovor o zakupu proizvodnog prostora između kompanije „Rimaster“ i Opštine Paraćin (VIDEO)

Ugovor o zakupu poslovno proizvodnog prostora površine oko 3000 m2 potpisali su danas u Paraćinu direktor „Rimaster-a“ Tomas Stalnert i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, čime je potvrđeno obećanje da će poznata švedska kompanija u gradu na Crnici u narednom periodu zaposliti do 1000 ljudi.

Švedska kompanija, inače proizvođač električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine jedina je firma koja se javila na oglas Skupštine opštine o zakupu objekta na sedam godina, po tržišnoj vrednosti.

Time će prema rečima predsednika opštine Saše Paunovića ukupan privredni rast Paraćina biti podignut na viši nivo.

„Od izlaska iz Svetske ekonomske krize, dakle od 2013. do decembra ove godine u Paraćinu je 80 investitora malih i srednjih preduzeća dobilo građevinske dozvole za izgradnju 103 objekta za poslovanje, ukupne površine 76.405 m2, što je prema podacima katastra Republičkog Geodetskog zavoda površina veća od nekadašnje Fabrike stakla. Međutim, to za javnost nije bilo dovoljno, čekala se vest o stranom investitoru. Uspeli smo da dovedemo i kompaniju „Rimaster“ koja je već započela proizvodnju i zaposlila prve radnike“, rekao je Paunović.

„Danas je taj dan, dan kada možemo da kažemo da pored 103 objekta za poslovanje i 80 malih i srednjih preduzeća u poslednjih 6 godina, imamo i velikog stranog investitora, švdsku kompaniju „Rimaster“, dodao je Paunović.

Zadovoljstvo zbog otpočinjanja izgradnje velike fabrike u Paraćinu nije krio ni direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert, koji je podsetio da je od januara u iznajmljenoj hali kompanija koju predvodi započela proizvodnju i sa 40-ak radnika broj zaposlenih povećala na stotinak.

„Dugo smo istraživali i shvatili da je dobro za nas da investiramo u Srbiji. Planiramo dugoročnu saradnju sa našim zaposlenima, želimo da obučimo radnike i da oni ostanu sa nama. Plan je da vremenom zaposlimo puno radnika i prepoznali smo priliku da u Paraćinu pronađemo dobre i kompetentne radnike“, rekao je Stalnert.

Predsednik opštine Paraćin je podsetio da je Industrijska zona upravo i osmišljena da zadovolji potrebe ovakvih investicija, a dolaskom „Rimaster-a“ pokazalo se da je Opština povukla strateški ispravan potez.

Paunović je napomenuo da će dolazak stranog investitora samo poboljšati uslove za život u toj opštini.

„Dolaskom „Rimastera“ građanima ćemo ponuditi bolje uslove za život, ali i za zaposlenje, jer će se sada mnogo više postavljati pitanje kako naći posao sa većom platom i boljim uslovima rada, a ne samo kako uopšte naći posao“, rekao je Paunović.

Paunović je direktoru kompaniji „Rimaster“ poželeo da postanu stub razvoja Paraćina, ali i čitavog Pomoravlja, čime će opština osim po staklu, štofu, cementu i slatkišima postati poznata i po proizvodnji električnih sistema.

„Osim „Rimasteru“ zahvaljujem se i svim zaposlenim u opštinskim službama koji su godinama radili na ovom projektu. Samo oni znaju kakve budžetske i proceduralne prepreke je trebalo savladati kako bi došlo do današnjeg potpisivanja ugovora na radost svih građana“, rekao je Paunović.

Nakon potpisivanja ugovora, čelnici opštine Paraćin u pratnji direktora „Rimastera“ obišli su Industrijsku zonu „Zmič“ i radove na izgradnji poslovnog objekta pomenute kompanije.

Izgradnja objekta koštaće više od 250 miliona dinara, gradi ga preduzeće Grading, a trebalo bi da bude završen u maju iduće godine.

Pogledajte video prilog:


Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Najbolje iz Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar