Najbolje iz Paraćina Srbija

Preko stotinu izlagača na 21. Sajmu privrede u Paraćinu (VIDEO)

FOTO: Zaječar online

Od mesnih prerađevina, meda, mlečnih proizvoda, ali i komada unikatne odeće, knjiga pa čak i automobila… svega je bilo u Hali sportova na preko 2000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

I ove godine na paraćinskom Sajmu privrede predstavilo se stotinu izlagača, od malih zanatskih radionica, ali i giganata poput Srpske fabrike stakla.

FOTO: Zaječar online

Sajam privrede svečano su otvorili gradonačelnik Modriče u Republici Srpskoj Mladen Krekić i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

Krekić je podsetio da paraćinski privrednici na Sajmu privrede u Modriči učestvuju već čitavu deceniju, kao i da su ova dva grada slična po mnogo čemu.

FOTO: Zaječar online

“Mislim  da Modriča i Paraćin imaju puno toga zajedničkog. Paraćinci imaju Srpsku fabriku stakla, a mi imamo Rafineriju ulja Modriča. Ono što mogu da primetim je da se danas paraćin jako dobro razvija i napreduje u odnosu na pre par godina kada sam poslednji put bio.

Ne očekujte da će se tokom ovog sajma zaposliti na stotine ljudi, ali da ovaj sajam dovede do zapošljavanja i par ljudi, misija je uspela”, kaže Krekić.

Pogledajte izjavu Mladena Krekića, gradonačelnika Modriče:

Paunović je istakao da je u poslednjih šest godina 78 investitora malih i srednjih preduzeća investiralo je u Paraćinu, kao i da se izgradilo ili se gradi 94 objekta za poslovanja i proizvodnju.

FOTO: Zaječar online

“Danas se završava javna nabavka za izgradnju industrijskog parka u Paraćinu.

Do nove godine biće 22 nova preduzeća u Industrijskoj zoni, uključujući i švedski Rimaster. Očekujem da, za dve do tri godine od kada Rimaster počne da radi u Industrijskoj zoni, nezaposlenost u Paraćinu više ne bude bitan problem”, rekao je Paunović.

Prema Paunovićevim rečima Opština infrastrukturno oprema Industrijsku zonu Zmič, brzo izdaje građevinske dozvole i podržava investitore da brzo krenu da rade.

Pogledajte izjavu Saše Paunovića, predsednika Opštine Paraćin:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Najbolje iz Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar