fbpx

Preko stotinu izlagača na 21. Sajmu privrede u Paraćinu (VIDEO)

U Paraćinu je danas otvoren tradicionalni 21. Međunarodni sajam privrede, na kome se predstavilo na stotinu firmi iz Srbije, Republike Srpske, Švedske i zemalja regiona. Sajam su u hali Sportsko-rekreacionog centra "7.juli" svečano otvorili predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i gradonačelnik Modriče Mladen Krekić.

Preporuka:

Plivanje za časni krst u Zaječaru

Sa blagoslovom njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog Gospodina Ilariona, u duhu negovanja tradicije, Grad Zaječar i Srpska Pravoslavna Eparhija Timočka...

Film zabranjenog iranskog reditelja u Omladinskom centru

U okviru turneje "Slobodna zona" koja je počela u decembru, u zaječarskom omladinskom centru biće prikazan film "Tri lica"...

Kolekciju zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac mogu razgledati i Zaječarci

Izložba "Kolekcija zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac iz XIX i prve polovine XX veka" biće priređena u Galeriji...
- Reklama -

Od mesnih prerađevina, meda, mlečnih proizvoda, ali i komada unikatne odeće, knjiga pa čak i automobila… svega je bilo u Hali sportova na preko 2000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

I ove godine na paraćinskom Sajmu privrede predstavilo se stotinu izlagača, od malih zanatskih radionica, ali i giganata poput Srpske fabrike stakla.

FOTO: Zaječar online

Sajam privrede svečano su otvorili gradonačelnik Modriče u Republici Srpskoj Mladen Krekić i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

Krekić je podsetio da paraćinski privrednici na Sajmu privrede u Modriči učestvuju već čitavu deceniju, kao i da su ova dva grada slična po mnogo čemu.

FOTO: Zaječar online

„Mislim  da Modriča i Paraćin imaju puno toga zajedničkog. Paraćinci imaju Srpsku fabriku stakla, a mi imamo Rafineriju ulja Modriča. Ono što mogu da primetim je da se danas paraćin jako dobro razvija i napreduje u odnosu na pre par godina kada sam poslednji put bio.

Ne očekujte da će se tokom ovog sajma zaposliti na stotine ljudi, ali da ovaj sajam dovede do zapošljavanja i par ljudi, misija je uspela“, kaže Krekić.

Pogledajte izjavu Mladena Krekića, gradonačelnika Modriče:

Paunović je istakao da je u poslednjih šest godina 78 investitora malih i srednjih preduzeća investiralo je u Paraćinu, kao i da se izgradilo ili se gradi 94 objekta za poslovanja i proizvodnju.

FOTO: Zaječar online

„Danas se završava javna nabavka za izgradnju industrijskog parka u Paraćinu.

Do nove godine biće 22 nova preduzeća u Industrijskoj zoni, uključujući i švedski Rimaster. Očekujem da, za dve do tri godine od kada Rimaster počne da radi u Industrijskoj zoni, nezaposlenost u Paraćinu više ne bude bitan problem“, rekao je Paunović.

Prema Paunovićevim rečima Opština infrastrukturno oprema Industrijsku zonu Zmič, brzo izdaje građevinske dozvole i podržava investitore da brzo krenu da rade.

Pogledajte izjavu Saše Paunovića, predsednika Opštine Paraćin:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Najbolje iz Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: